Přejít k hlavnímu obsahu

Jak si vyrobit skvělé domácí tvarůžky?

příprava syrečků

Řadíte se k lidem, kteří mají rádi nejrůznější „smradavé“ delikatesy a nezaleknete se ani nejsmradlavějšího ovoce durianu? Pokud uvažujete o tom, že byste si udělali domácí syrečky, budete jistě milovník nejrůznějších sýrů a dalších delikates. Ono totiž tvarůžky lidé buď milují, nebo nenávidí. Nic mezi s největší pravděpodobností není.

Tvarůžky mají bohatou historii, která sahá až do roku 1583. Určitě tedy nebudeme připravovat nic, co by bylo novinkou na poli české či světové kuchyně. Dříve si je lidé vyráběli velmi často, a to proto, že díky jejich výrobě spotřebovávali „chycené“ neboli nakyslé mléko. Díky tvarůžkům se dalo skvěle využít.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak na řezy Opilý František | recept
Jak na řezy Opilý František | recept
Řezy Opilý František | recept. Nadýchané kakaové těsto, vrstva vlašských ořechů s rumem a čokoládová poleva. To je tradiční cukroví vhodné nejen k ván…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.