Jak si vyrobit domácí margarín
Přesvědčte se, že margarín je možné vyrobit si i doma. Výroba domácího margarínu je poměrně jednoduchá. K přípravě domácího margarínu potřebujeme čtyři základní suroviny. Rostlinný tuk, rostlinný olej, vaječný žloutek a mléko. Pojďme na to!
Diskuze k článku
Přidat komentář
Mohl by mi někdo vysvětlit, proč si vyrábět doma margarín z průmyslově ztuženého tuku?! Byla bych schopna pochopit to v případě nějaké diety. Ale marně přemýšlím, které. Pro vegany to není. I vegetarián se tomu vyhne. Laktózy taky půl hrnku... Ahá! Je to bezlepkové! No jo, jenže to máslo taky...
Množstvím tuku se to máslu blíží, protože se počítá i ten v mléce a žloutku, tak ani neušetříme moc přijatých kalorií. Navíc přidáním žloutků a mléka do oné hmoty zlikvidujeme benefity rostlinných olejů.
A jestli někdo považuje máslo za nezdravé, ať se mrkne na "zdravost" ztuženého tuku.
A úplně nakonec: Vyhoďte tu průmyslovou hnusárnu a ze zbylých ingrediencí umíchejte majonézu. Ta se dá na chleba taky mazat.
Proboha čím to ty děti krmíte....to snad ani nemůžete myslet vážně.......