Jak si vychutnat víno bez mýtů a zažitých představ
Mýty, zažité stereotypy a klišé o víně rozvrací přední česká sommeliérka Klára Kollárová ve videu Vinařského fondu. Suché víno nemusí být vždy kyselé, i na Moravě můžeme vyrobit skvělé červené víno - jenom to není jižní typ červeného vína, sklenici s vínem držíme vždy za stopku, dát si k rybě nebo bílému masu lehké červené víno - to rozhodně není chyba. A další praktické rady pro ty, kteří si dobré víno chtějí opravdu vychutnat.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak připravit sirup na svařené víno | recept na domácí svařák
Jak připravit sirup na svařené víno | domácí svařené víno. V tomto zimním období není od věci mít svařené víno doslova v pohotovosti. Tento…
Jak poznat dobré víno | tipy
Jak poznat dobré víno | tipy. Vinařství má v Čechách a na Moravě dlouholetou tradici. Nabídka obchodů je stále bohatší i díky dovozu vín ze zahraničí.…
Jak zpracovat brusinky | recepty
Jak zpracovat brusinky | recepty. Dnes se s vámi podělím o recepty na zpracování brusinek. Všechny recepty jsou mnohokrát odzkoušené a snadné. Brusink…
Jak namíchat koktejl Aperol Spritz | recept
Jak namíchat koktejl Aperol Spritz | recept. Kořeněný bitter Aperol se v Itálii vyrábí již od roku 1919. Vyrábí se z výtažků pomeranče, rebarbory, hoř…
Jak poznat kvalitní burčák | tipy
Jak poznat kvalitní burčák | tipy. S vinobraním se na pultech obchodů, nebo při různých poutích a slavnostech, objevuje burčák. Jde o částečně zkvašen…
Jo, vychutnat si kvalitní víno, to je prostě umění. Mockrát díky za video. :) Já osobně si na kvalitu u vína celkem potrpím. Obecně mám asi nejraději ta česká. Ideálně z Moravy. Ta mi prostě příjdou nejkvalitnější. Tím ale neříkám, že vína z jiných zemí nemohou být kvalitní. Samozřejmě mohou... :)