Jak si uvařit poctivou českou zelňačku
Polévka z kysaného zelí (zelňačka) je klasika mezi hustými polévkami. Každý má svůj osvědčený recept, na který nedá dopustit, a ta jeho je ta nej. Dříve byla zelná polévka jídlem chudých lidí. Podávala se ve velké míse, která se postavila doprostřed stolu a každý si nabíral. Odtud také pramení název couračka, podle stop na stole. Zelná polévka se výborně hodí jako tzv. svačinová polévka. Oceníte ji také po bouřlivých oslavách. Takže vám přeji dobrou chuť!
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak uvařit zelňačku z červeného zelí | recept
Jak uvařit zelňačku z červeného zelí | recept . Zelňačka se sice vaří většinou z bílého zelí, ale proč ji jednou nezkusit i z červeného? Navíc je…
Jak uvařit hustou zeleninovou polévku s cizrnou | recept
Hustá zeleninová polévka s cizrnou | recept. Tuto hustou zeleninovou polévku zařazuji do jídelníčku v rámci snižování hmotnosti. A…
Jak uvařit fazolkovou polévku | recept
Fazolková polévka | recept. Fazolková polévka je další z takzvaných svačinových polévek. Je velmi chutná a natolik sytá, že už další chod nepotřebujem…
Jak uvařit frankfurtskou polévku | recept
Frankfurtská polévka | recept. Frankfurtská polévka je zástupcem tzv. svačinových polévek. Tyto polévky jsou hustější než ostatní a podávají se většin…
Jak uvařit bramborovou polévku s řeřichou | recept
Bramborová polévka s řeřichou | recept. Polévka je důležitou součástí poledního menu. Pokud se pokoušíte zhubnout, následující recept je pro vás ten p…