Jak si připravit bylinkové máslo
Na jaře a v létě je dostatek aromatických bylinek volně v přírodě, nebo pěstovaných na zahradách. Proto vám doporučuji recept na domácí výrobu bylinkového másla. Máslo vydrží v mrazáku až do zimy, kdy je o čerstvé bylinky nouze. Bylinkové máslo se hodí k přípravě ryb, na brambory, jako pomazánka na chléb nebo základ pomazánek. Nejlepší čas ke sběru divoce rostoucích bylinek je právě teď, později některé ztrácejí aroma (česnáček).
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak připravit bylinkový olej na vaření | recept
Bylinkový olej na vaření | recept. Bylinkový olej se používá ve studené i teplé kuchyni, využijete ho také při přípravě marinád na grilování. Je to ve…
Jak uchovat zelené bylinky na zimu
Uchovávání bylinek | způsoby. Bylinky z dovozu jsou na trhu k dostání celoročně. Cena je vysoká a chuť a vůně mnohdy neodpovídá tomu, na co jsme zvykl…
Jak připravit řecké tzatziky | recept
Řecké tzatziky | recept. Mnozí z vás na dovolené v Řecku určitě ochutnali jejich místní specialitu – tzatziky. Je to směs rozstrouhané okurky s hustým…
Jak pěstovat bylinky po celý rok | rady a tipy
Jak pěstovat bylinky po celý rok | rady a tipy. Pokud rádi používáte čerstvé bylinky pro dochucování nejrůznějších pokrmů a nápojů, určitě Vás potěším…
Jak připravit pažitkovou pomazánku | recept
Jak připravit pažitkovou pomazánku | recept. Pažitka bývá první jarní zeleninou. V obchodech se objevuje koncem zimy a na záhonech ji sklízíme již od…