Jak se vyznat mezi „éčky“ a jak upéct vesnický koláč | recept
Při prvním pohledu na etikety výrobků se možná leknete, kolik "éček" výrobky obsahují. Éčka můžeme rozdělit do tří základních druhů - konzervanty, antioxidanty a emulgátory. K čemu slouží? A věděli jste, že ne všechna éčka v potravinách jsou škodlivá? Nakonec nás profesionální kuchař Jiří Dolenský seznámí s receptem na zapečený vesnický koláč.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Já vím, že "fuj" se na jídlo neříká, ale ta sekaná, co to je? To vážně někdo jí? S éčkama je to trochu složitější, toto je skoro klamání spotřebitele a glutamát sodný je jed, né že né.
Pavol Holeček . Milý pekár. Načo tam vôbec dávaš tie E-čka. Hlúpo sa pýtam, veď to v tom videu vysvetľuješ. Ale Tvoja mama ich nepoužívala a koláče mali peknú farbu, dobre chutili a vydržali než sa nezjedli. Koľko ich tam dáš, toľko, ale aj malé množstvo užívané desiatky rokov môže škodiť, akože aj škodí. V matkinom koláči nebol žiaden konzervant a nerástli v ňom žiadne mikroorganizmy. Ani antioxidant mamka nedávala. Matkin koláč bol pekný pokiaľ sa nezjedol. Glutamán sodný tiež mamka nepoužívala a jedlo Ti určite chutilo. Spýtaj sa mamky, verím,že tam tú chémiu nedávala a bolo to všetko dobré, chutné a zdravé.
No prosím, robíte z ľudí idiotov, takže éčka sú vlastne super, sú podľa vás dokonca zdraviu prospešné, vy potkany. Ten recept je na hovno, zožerte si to sami aj s éčkami.