Jak se převádí kJ na kcal a k čemu se užívá
Jak se převádí kJ na kcal a k čemu se užívá | rady a tipy. Vyznat se v etiketách potravin není nijak jednoduché. Řadu z nás zajímá nejenom složení, potažmo výskyt nežádoucích „éček“, ale také chceme vědět, kolik energie ta která potravina má. A tady můžeme narazit na zapeklitý problém. Zatímco v některém případě se setkáme s jednotkou kJ (kilojouly), v receptech na vaření se zase mohou objevit údaje v kcal (kilokalorie). Jak je to tedy správně?
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak vařit s červenou čočkou
Červená čočka je jediná luštěnina, která nenadýmá, stačí jí krátká doba vaření, je zdravá a v kuchyni s ní lze vykouzlit spoustu lahodných jídel. Obsa…
Jak poznat nejznámější ryzce | recept na nakládané ryzce
Ryzec je houba známá již od starověku. Najdete ji vyobrazenou na freskách v Pompejích a o ryzci se zmiňuje již Plinius starší ve svém díle Naturalis h…
Jak výhodná je konzumace biopotravin pro naše zdraví
Biopotravina je produktem ekologického zemědělství. Poznáme ji tak, že je označena logem EU (motiv listu s evropskými hvězdami) a národním logem BIO (…
Jak poznat, sbírat a používat tužebník jilmový | bylinky
Jak poznat, sbírat a používat tužebník jilmový | bylinky.Tužebník jilmový, přírodní aspirin – tak jako ve standardně vybavené domácí lékárničce bývá b…
Jak poznat lišky a stročky | recept na liškovou omáčku
Lišky z rodu Cantharellus a jemu příbuzných rodů patří mezi nejvyhledávanější jedlé houby. Jsou velmi citlivé na čistotu životního prostředí. V posled…