Jak sbírat a využít Jidášovo ucho (bolcovitku bezovou) | rady
Jak sbírat a využít Jidášovo ucho (bolcovitku bezovou) | rady. Jidášovo ucho (oficiálně bolcovitku bezovou, latinsky Hirneola auricula-judae ) známe především z asijské kuchyně, přestože tato houba hojně roste i u nás v České republice. Můžeme ji sbírat v průběhu celého roku včetně zimy, případně ji snadno nasušit do zásoby. Najde své uplatnění nejen v kuchyni, ale i pro léčebné účely.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak využít hlívu ústřičnou pro zdraví | recept na tinkturu z hlívy ústřičné
Jak využít hlívu ústřičnou pro zdraví | rady a tipy. Hlívu ústřičnou můžete použít nejen pro přípravu falešné dršťkové polévky. Hodí se i pro přípravu…
Jak využít penízovku sametonohou
Jak využít penízovku sametonohou | rady a tipy. Houby můžete sbírat i během podzimu a některé druhy rostou dokonce v zimě. Penízovka sametonohá p…
Jak využít kopr vonný pro zdraví | rady
Jak využít kopr vonný pro zdraví | rady. Kopr bývá tradičně používán při zavařování okurek a také do koprové omáčky či kulajdy. Tato bylinka by si vša…
Jak využít puškvorec obecný | zahrada a rostliny
Jak využít puškvorec obecný | zahrada a rostliny. Puškvorec obecný je nepříliš známá vodní rostlina, která původem pochází z Asie a oplývá c…
Jak využít čirůvky v kuchyni i pro zdraví | rady a tipy
Jak využít čirůvky v kuchyni i pro zdraví | rady a tipy. Čirůvky jsou houby spíše pro zkušenějšího houbaře, když se je však naučíte rozeznávat, budete…