Jak a proč zařadit mangold do jídelníčku | rady a tipy
Jak a proč zařadit mangold do jídelníčku | rady a tipy. Mangold je zelenina příbuzná špenátu a řepě. Semena řepy a mangoldu od sebe nerozlišíte, a proto se vám může stát, že na zahrádce vysejete červenou řepu a vyroste mix řepy a mangoldu. Ale nezoufejte, mangold je rostlina atraktivní, zahrádku okrášlí a jako bonus ji můžete využít v kuchyni. Mangold je rostlina dvouletá, v prvním roce tvoří listy a ve druhém vykvétá.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak připravit mangold | recepty
Mangold | recepty. Mangold je u nás méně známá zelenina, která se pomalu vrací do venkovských zahrádek. Je totiž nejen k jídlu, ale její velké dekorat…
Jak uvařit vepřové kostky s dýní a čerstvým mangoldem | recept
Jak uvařit vepřové kostky s dýní a čerstvým mangoldem | recept. Snadný, rychlý a nepříliš známý recept na maso se zeleninou je jedním ze způsobů, jak…
Jak využít rybíz černý pro zdraví
Jak využít rybíz černý pro zdraví | rady a tipy. Rybíz černý (a stejně tak i další druhy rybízu) patří mezi keře, jejichž plody jsou velmi zdravé…
Jak zpracovat dýni | rady a návody
Jak zpracovat dýni | rady a návody. Dýně (neboli tykev) je zelenina, která se pěstuje na mnoha zahradách pro své různě barevné a tvarované plody. Dýně…
Jak na zálivku do salátu, aneb pravidla pro přípravu dobré zálivky | rady a návody
Jak na zálivku do salátu, aneb pravidla pro přípravu dobré zálivky | rady a návody. Zálivka, chcete-li dresink, je do salátu přímo nutnost. Salá…