Jak a proč je zdravá celozrnná mouka
Pokud chcete zdravou variantu pečiva, konzumujte výrobky z celozrnné mouky. Hledejte výrobky, které mají opravdu označení „celozrnné“. Jistotu máte například u baleného chleba, kde najdete složení na etiketě. Ale lze najít i nebalené celozrnné výrobky (rohlíky, bulky, raženky). Proč jsou vlastně výrobky z celozrnné mouky zdravější než z mouky bílé? Rozdíl je ve výrobním procesu.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak a proč je bílá mouka méně zdravá než celozrnná
Bílá mouka je méně zdravá než mouka celozrnná. Abychom lépe pochopili proč tomu tak je, je dobré vysvětlit a popsat několik pojmů.
Jak pomáhá kajenský pepř léčit | rady
Jak pomáhá kajenský pepř léčit | rady. Víte, že kajenský pepř není pepř? Výraz kajenský je počeštěný název pro papriky odrůdy Cayenne. Český náze…
Jak zdravý je řapíkatý celer
Většině z nás se u názvu celer vybaví nejspíše klasický celer, bílá bulva, která je nedílnou součástí jídelníčku většiny rodin. Dnes se ale zaměřím na…
Jak nám prospívá zázvor
Oddenek zázvoru lékařského má typickou pikantní chuť. Používáme ho nejen jako ingredienci při přípravě jídla, ale můžeme využít i jeho léčivé účinky.…
Jak a proč využít goji při hubnutí
Goji, plod rostliny kustovnice čínské, řadíme mezi superpotraviny. Již po staletí využívají goji v čínské medicíně, protože podle čínské medicíny má g…