Jak připravit variaci na kološvárské zelí | recept
Variace na kološvarské zelí | recept. Následující recept se zelím je z kategorie jídel z jednoho hrnce. Ale netěšte se dopředu, nádob je potřeba mnohem víc, jen finální úprava se odehrává v jednom hrnci. Jídlo je původem z Maďarska, znala jsem ho pod názvem kološvárské zelí. Leč s tímto pokrmem to nemá mnoho společného, spíše se podobá sedmihradskému zelí. V knize Poezie v kuchyni ho autor přirovnává ke kompostu, suroviny se navrství a nechají proležet :). Čím déle uvařené jídlo necháte proležet, tím lepší bude mít chuť.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak uvařit pravý maďarský guláš | recept
Maďarský guláš | recept. Následující článek vám poradí, jak si doma připravit pravý maďarský guláš. Guláš je původem pokrm maďarských pastevců, připra…
Jak uvařit halušky s uzeným a kyselým zelím | recept
Halušky se zelím | recept. Halušky jsou tradičním slovenským pokrmem. Jedná se o noky z těsta ze syrových brambor. Uvařit halušky není vůbec těžké, tr…
Jak upéct dechberoucí arašídové dortíčky z arašídového másla a třtinové melasy
Plně harmonické a v chuti i vůni intenzivní arašídové dortíčky, ve kterých dominuje spojení arašídového másla, třtinové melasy a voňavé vanilky.…
Jak připravit kedlubnové zelí | recept
Zkuste si podle našeho receptu uvařit zelí jinak než z klasické zelné hlávky. Třeba z kedlubnů, jsou šťavnaté, přirozeně sladké a nepotřeb…
Jak uvařit kořeněnou polévku z černé čočky, zeleniny a kokosového mléka | recept
Jak uvařit kořeněnou polévku z černé čočky, zeleniny a kokosového mléka | recept. Sytá a výživná polévka plná čočky, zeleniny i výrazného koření je sp…