Jak připravit trubičky z medového těsta | recept
Trubičky z medového těsta jsou trochu pracnější na pečení, ale jsou u nás hodně oblíbené. Po uležení a změknutí mají trubičky lahodnou medovou chuť a vždy zmizí jako první. Doporučuji vám přizvat si na pečení kamarádku, práce půjde lépe od ruky. Pracovat s horkým pečeným těstem se musí totiž velmi rychle. Studené těsto nelze svinout do trubičky. Věřím, že i přes pracnost přípravy se tyto trubičky stanou také vaším oblíbeným cukrovím, bez kterého si nebudete umět Vánoce představit.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Děkuji moc za nádhernou vánoční tabuli. Vyzkouším.
Jsou tam výborné kousky děkuji.
Nevím, jak z kolečka, udělám trubičku. Píšete : " Z placky vykrajujeme kolečka " . Rozuměla bych, kdybych měla nakrájet čtverce, které obtočím na formičku. Ještě prosím, z téhle dávky kolik je asi trubiček a jak dlouho pečete? Děkuji Marie
Dobré odpoledne, když si rozkliknete poslední obrázek v článku, jsou tam trubičky vidět. Doprostřed vykrojeného kolečka položíte trubičku nebo rukojeť vařečky a okraje kolečka přes to přeložíte. Trubička nemá rovný okraj a je hezky vidět náplň. Z obdélníku to samozřejmě jde také, ale krém pak není vidět. Peče se krátce, záleží na troubě. Vyzkoušejte na zkušebním vzorku. Mně stačí 8 minut.