Jak připravit staročeské jídlo s názvem Burian | recept
Naše prababičky se musely v kuchyni umět pěkně ohánět. Rozhodně neměly tolik surovin, jako my dnes, což ale rozhodně nebylo na škodu. Díky tomu mohla vzniknout řada receptů s netradiční ale velmi chutnou kombinací ingrediencí. Mezi ně patří i jídlo s názvem Burian.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak udělat masopustní koblihy podle východočeské tradice | recept
Jak udělat masopustní koblihy podle východočeské tradice | recept na masopustní koblihy z východních Čech. Obchůzka průvodu maškar a smažené koblihy,…
Jak uvařit zabijačkový guláš | recept
Jak uvařit zabijačkový guláš | recept. Zažili jste někdy pravou vesnickou zabijačku? Dnes už nejsou tak obvyklé jako byly dříve, kdy v každém poř…
Jak udělat karlovarský knedlík | recept na přílohu
Jak udělat karlovarský knedlík | recept na přílohu. Karlovarský knedlík si můžete dopřát nejen v Karlových Varech, tento druh přílohy se totiž vaří v…
Jak upéct kynuté bulky s ovocem | recept
Jak upéct kynuté bulky s ovocem | recept. Tomuto kynutému pečivu se u nás říkalo peciválky. Když jsem pátrala ve starých receptech, zjistila jsem, že…
Jak uvařit staročeskou sváteční polévku kaldoun | recept
Recept na staročeskou polévku kaldoun. Kaldoun se připravoval ke svátečnímu obědu, kdy se jako hlavní chod podávala drůbež, protože se kaldoun vaří z…