Jak připravit Saltimboccu – telecí plátky s parmskou šunkou a šalvějí | recept
Saltimbocca je oblíbené jídlo ve Švýcarsku, Itálii, Španělsku a Řecku, jehož základem je telecí maso, parmská šunka a šalvěj. Snad nejvíce známá je italská verze Saltimbocca alla Romana. A vy si teď podle snadného receptu můžete Saltimboccu zkusit udělat také doma. Nejprve naklepejte telecí plátky do šířky, osolte a opepřete. Na každý plátek telecího masa položte parmskou šunku a dva lístky šalvěje. Připevněte párátky. Olej s máslem rozehřejte na pánvi, maso obalte v mouce a restujte zhruba jednu a půl minuty na každé straně, nejprve šunkou dolů. Nakonec zalijte bílým vínem, podlijte vývarem a dochuťte. Telecí maso pokládáme na nahřáté talíře bez párátek, zalité omáčkou z pánve a ideálně s vařenými brambory. Dobrou chuť!