Jak připravit přepuštěné máslo | recept
Není máslo jako máslo. Inspirujte se kuchyní našich praprababiček, které neměly lednice a nemohly máslo skladovat v chladu. Díky tomuto videu se naučíte se připravit přepuštěné máslo – budete velmi mile překvapeni jeho výtečnou chutí.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak připravit lososa s bazalkovým máslem | recept
Losos s bazalkovým máslem | recept. Losos je, stejně jako ostatní ryby, zdravá potravina. Tuky v něm obsažené, zejména omega-3 mastné kyseliny, jsou p…
Jak upéct taštičky z listového těsta se špenátem | recept
Taštičky z listového těsta se špenátem | recept. Listové těsto je v kuchyni univerzálně použitelné. Dají se z něj vytvářet jak slané tak i sladké…
Jak uvařit akátový džem (med) | recept
Akátový džem (med) | recept. Akát je invazní dřevina původem ze Severní Ameriky. Celý strom je jedovatý, pouze květy jsou jedlé. Květy rostou v hrozno…
Jak připravit ghí
Ghí | postup přípravy. Ghí je indický název pro tzv. přepuštěné máslo. I u nás je tato úprava másla tradičně používaná. Připravuje z kravského másla a…
Jak připravit marinované kapří řízky | recept
Marinované kapří řízky | recept. Následující recept by se vám mohl hodit po Štědrém dnu. Leckde zbydou řízky z kapra, které už nikdo nechce jíst. Pora…
Prepoustene maslo by nemelo varit . Nemela by se tvorit pena , ale na povrchu pouze vysrazena mlecna bilkovina , cast zustane na dne . Bilkovina v ktere je i trochu masla je vyborna do omacek typu krenova , koprovka . Pouzvaji se hrnce s dvojim dnem , jake byly kdysi v kazdem obchode na mleko s pistalkou . Tim je dana i optimalni teplota 90-95 stupnu . Nemusi se u toho stat a neustale sbirat . Sbira se bilkovina , protoze pena nevznika . Z 250 g masla ziskate 160 g prepusteneho . Odpari se voda plus mate srazenou bilkovinu .Mam takovy hrnec z Rakouska 2l a prumer pouze 14 m .