Jak připravit pikantní hovězí nudličky | recept
Pikantní hovězí nudličky | recept. Hovězí maso marinované ve směsi koření s pórkem a jarní cibulkou je českou variací na čínské pokrmy. Maso chutná kořeněně, před úpravou se nechává odležet v marinádě, do které se přidává koření pěti vůní. Jedná se o vícedruhovou směs užívanou zejména v čínské a vietnamské kuchyni. Skládá se z badyánu, skořice, hřebíčku, pepře a fenyklu, přičemž poměry jednotlivých složek se mohou lišit. Koření se dá běžně koupit v obchodě, nejlepší chuť a vůni má doma namíchané.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak uvařit hovězí nadivoko | recept
Hovězí nadivoko | recept. V tradiční české kuchyni se víno využívá poměrně málo. Jedním z pokrmů s vínem jako ingrediencí je hovězí nadivoko, kte…
Jak připravit hovězí závitky s hlávkovým zelím a žampiony | recept
Hovězí závitky s hlávkovým zelím a žampiony | recept. Tato úprava hovězího masa je uvedena v Recepturách teplých pokrmů pod názvem Kručeniky volyňské.…
Jak z toastového chleba připravit pohoštění | pizza muffiny
I z obyčejného toastového chleba lze během chvilky vykouzlit neobyčejné pohoštění. Navíc pohoštění v chuti i vzhledu až neuvěřitelně lákavé…
Jak na kuřecí mletou směs s „asijskou“ chutí a vůní | recept
Ať sebevíc netradiční a exotické, ovšem zaručeně působivé. Tradiční asijské spojení pikantních a jemných chutí i vůní zapůsobí i v této kuřecí ml…
Jak upéct dechberoucí arašídové dortíčky z arašídového másla a třtinové melasy
Plně harmonické a v chuti i vůni intenzivní arašídové dortíčky, ve kterých dominuje spojení arašídového másla, třtinové melasy a voňavé vanilky.…