Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit okurkový salát do sklenic | recept

Jak připravit okurkový salát do sklenic | recept

Okurkový salát | recept. Okurkový salát zavařený do sklenic je praktický polotovar, po kterém rádi sáhneme, když právě nebude „okurková sezona“. Připravit okurkový salát do sklenic je velice snadné a rychlé. Není v tom žádná finta. Nabízený návod, jak připravit okurkový salát do sklenic, je mnohokrát vyzkoušený.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Brigita (neověřeno) | Po, 07/04/2016 - 16:35

In reply to by Porubak (neověřeno)

Normální okurky zavařuji ani ne 20min, dávám 2kolečka křenu a mohu je používat i za 2 roky, jsou stále křupavé. Vařit nastrouhané půl hodiny to by byla kaše, ale já je zamrazuji bez všeho a dodělám je až rozmrznou, jsou čerstvé.

Vojtěch (neověřeno) | Út, 08/23/2022 - 19:41

Dobrý den, právě zkouším zavařovat, ale dostal jsem se do slepé uličky. Jsem začátečník a nevím, kolik vody dát na uvedené poměry na sklenici. napadlo mě, že dám na nastrouhané okurky ve sklenici lžíci octu, lžičku soli a dvě lžíce cukru a zaliju čistou vodou až po okraj. je to tak myšlené ? nebo po raďte jak na to. video by bylo super , protože ani nevím jestli nastrouhané okurky mám trochu vymačkat , nebo je nechat i se šťávou co po nastrouhání pustí. :D Omlouvám se za moji nezkušenost :)

poetkavlasta (neověřeno) | So, 07/23/2016 - 16:02

Také dobrý nápad se zamrazením.
Ale musí být na to dost místa. Mám mrazák o pěti šuplících a mám je stále plné, takže vždy zápasím s místem. (Mrazím celé jahody a meruňky, či švestky na knedlíky,jahodové pyré v krabičkách, zelené bylinkové natě v krabičkách, jeden šuplík mám na syrová mnasa a jeden na zeleninu. No a ostaatní místo zaberou vařené pokrmy, kterých neumím stále po smrti manžela, uvařit jen pro jednu osobu.
Také si udělám třeba tlačenku a plátky v balíčkách zmrazím, nebo tam mám nějaké uzeniny, prostě najde se tam ledacos. Po mrtvici již dva roky nechodím ven, vše mi nakoupí pečovatelka, tak se snažím mít stále nějaké zásoby v mrazáku, abych měla co jíst, anebo uhostila návštěvu, či rodinu.
Za automatickou pračku a mražák, by měl vynálezce dostat Nobelovu cenu. Jako žena to hodnotím co nejvýš. Vlasta

Zdeněk Rott (neověřeno) | Ne, 07/24/2016 - 09:40

Jste úžasní.

Marie Indrova (neověřeno) | Po, 07/25/2016 - 22:20

Jsem ráda,že jsem recept tady našla.Děkuji

Dagmar Konvičná (neověřeno) | St, 07/27/2016 - 22:09

Protože zavařuji v obyčejném hrnci takže nemám teploměr,okurky dělám při 100stupních jenom 7 min už několik let a ještě se mi nestalo že by se pokazili.Tak si myslím,že s tím salátem to bude to samo.

Veronika Dvornich (neověřeno) | Čt, 07/17/2014 - 19:47

Ja už robim davno, len struham a na kolečka.

Veronika Dvornich (neověřeno) | Čt, 07/17/2014 - 19:47

Ja už robim davno, len struham a na kolečka.

poetkavlasta (neověřeno) | So, 07/11/2015 - 18:39

Strouhané okurky do sklenic znám, dělávala jsem je na chalupě. Recept jsem získala od jedné staré paní sousedky ještě když jsem bydlelela v Karvinském paneláku. Oni měli malou zahrádku. Teď jsem již 10 roků v býv. Pečovatelském domě a na tuto možnost jsem zcela zapomněla. Takže si několik sksleniček také udělám. V zimě jsou okurky drahé a jelikož již žiji sama, stačí mi od každého druhu si udělat 5 skleniček a mám zavařenin plný regál v komoře. Přežiji levněji zimu a mám pestrou stravu po celý rok. Navíc se vyhnu dnešnímu nešvaru - rvát do všeho chemii. Vlasta

Jiří Žilavý (neověřeno) | Ne, 07/12/2015 - 02:12

Paní poetkavlasta má pravdu. Je to čistá úprava - žádná chemie.

Porubak (neověřeno) | Čt, 04/14/2016 - 09:13

Takovou dlouhou dobu zavařovat nastrouhané okurky, když na celé nakladačky se uvádí 20 minut?????
salát kaša, škoda okurek.

Další zajímavé články

Jak udělat okurkový salát | recept
Jak udělat okurkový salát | recept
Jestliže podáme k hlavnímu jídlu okurkový salát, obvykle se trefíme všem stolovníků do chuti. Okurky jsou sice pro někoho hůře stravitelné, ale tomu l…