Jak připravit okurkový salát do sklenic | recept
Okurkový salát | recept. Okurkový salát zavařený do sklenic je praktický polotovar, po kterém rádi sáhneme, když právě nebude „okurková sezona“. Připravit okurkový salát do sklenic je velice snadné a rychlé. Není v tom žádná finta. Nabízený návod, jak připravit okurkový salát do sklenic, je mnohokrát vyzkoušený.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Dobrý den, právě zkouším zavařovat, ale dostal jsem se do slepé uličky. Jsem začátečník a nevím, kolik vody dát na uvedené poměry na sklenici. napadlo mě, že dám na nastrouhané okurky ve sklenici lžíci octu, lžičku soli a dvě lžíce cukru a zaliju čistou vodou až po okraj. je to tak myšlené ? nebo po raďte jak na to. video by bylo super , protože ani nevím jestli nastrouhané okurky mám trochu vymačkat , nebo je nechat i se šťávou co po nastrouhání pustí. :D Omlouvám se za moji nezkušenost :)
Také dobrý nápad se zamrazením.
Ale musí být na to dost místa. Mám mrazák o pěti šuplících a mám je stále plné, takže vždy zápasím s místem. (Mrazím celé jahody a meruňky, či švestky na knedlíky,jahodové pyré v krabičkách, zelené bylinkové natě v krabičkách, jeden šuplík mám na syrová mnasa a jeden na zeleninu. No a ostaatní místo zaberou vařené pokrmy, kterých neumím stále po smrti manžela, uvařit jen pro jednu osobu.
Také si udělám třeba tlačenku a plátky v balíčkách zmrazím, nebo tam mám nějaké uzeniny, prostě najde se tam ledacos. Po mrtvici již dva roky nechodím ven, vše mi nakoupí pečovatelka, tak se snažím mít stále nějaké zásoby v mrazáku, abych měla co jíst, anebo uhostila návštěvu, či rodinu.
Za automatickou pračku a mražák, by měl vynálezce dostat Nobelovu cenu. Jako žena to hodnotím co nejvýš. Vlasta
Jste úžasní.
Jsem ráda,že jsem recept tady našla.Děkuji
Protože zavařuji v obyčejném hrnci takže nemám teploměr,okurky dělám při 100stupních jenom 7 min už několik let a ještě se mi nestalo že by se pokazili.Tak si myslím,že s tím salátem to bude to samo.
Ja už robim davno, len struham a na kolečka.
Ja už robim davno, len struham a na kolečka.
Strouhané okurky do sklenic znám, dělávala jsem je na chalupě. Recept jsem získala od jedné staré paní sousedky ještě když jsem bydlelela v Karvinském paneláku. Oni měli malou zahrádku. Teď jsem již 10 roků v býv. Pečovatelském domě a na tuto možnost jsem zcela zapomněla. Takže si několik sksleniček také udělám. V zimě jsou okurky drahé a jelikož již žiji sama, stačí mi od každého druhu si udělat 5 skleniček a mám zavařenin plný regál v komoře. Přežiji levněji zimu a mám pestrou stravu po celý rok. Navíc se vyhnu dnešnímu nešvaru - rvát do všeho chemii. Vlasta
Paní poetkavlasta má pravdu. Je to čistá úprava - žádná chemie.
Takovou dlouhou dobu zavařovat nastrouhané okurky, když na celé nakladačky se uvádí 20 minut?????
salát kaša, škoda okurek.
Normální okurky zavařuji ani ne 20min, dávám 2kolečka křenu a mohu je používat i za 2 roky, jsou stále křupavé. Vařit nastrouhané půl hodiny to by byla kaše, ale já je zamrazuji bez všeho a dodělám je až rozmrznou, jsou čerstvé.