Jak připravit nepečený jahodový dort z jogurtu, zakysané smetany a piškotů | recept
Nepečený jahodový dort? Recept je jednoduchý „jak facka“! Vyrobte si takový dort z jahod, krému z jogurtu a zakysané smetany a dětských piškotů. Čím začít? Přípravou dortového krému. Zakysanou smetanu, bílý jogurt a vanilkový cukr smícháme v misce. Na dno kulaté dortové formy položíme první vrstvu dětských piškotů, na piškoty položíme rozkrojené (mohou být i vcelku) jahody a polijeme části připraveného krému. Máme-li cukrářskou stěrku, kuchyňskou pomůckou si pomůžeme dortový krém rozetřít. Poradíme si ale i s obyčejnou lžící. Na svrchní vrstvu jahodového dortu z piškotů položíme alobal a zatížíme talířkem, který se vejde do dortové formy. Nepečený jahodový dort podáváme druhý den vychlazený. Dobrou chuť!