Jak připravit marinovaný lilek (baklažán)
Jak připravit marinovaný lilek (baklažán) | recept na vynikající pokrm z lilku. Marinované lilky jsou oblíbenou pochoutkou v jižní Evropě, zejména Řecku a Itálii. Plody lilku se již běžně objevují na pultech obchodů a vzhledem k teplému počasí posledních let je mnozí zahrádkáři úspěšně pěstují. Receptů na jejich zpracování najdete v médiích spoustu, stačí si jen vybrat. Vyzkoušela jsem následující italský recept a byla s ním velmi spokojena. Proto se o něj podělím s vámi, přečtěte si nový článek.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak připravit grilovaný lilek s řeckým jogurtem a česnekovou omáčkou | recept
Jak připravit grilovaný lilek s řeckým jogurtem a česnekovou omáčkou | recept. Léto v plném proudu přináší kromě vodních radovánek a večerního gr…
Jak připravit pečený lilek s omáčkou z manga a tahini | recept
Jak připravit pečený lilek s omáčkou z manga a tahini | recept. Následující recept na nepříliš známou úpravu lilku pochází z orientální kuchyně. Jídlo…
Jak na rychlou lilkovou pánev načerno | recept
Jak na rychlou lilkovou pánev načerno | recept. Tato efektně vypadající pánev plná velkých kusů barevné zeleniny vás velice snadno přesvědčí, že rychl…
Jak na rolované lilkové jednohubky s náplní | recept
Jak na rolované lilkové jednohubky s náplní | recept. Jednohubky bez pečiva! Sen těch, kteří se s pečivem zrovna nepřátelí. A upřímně, po ochutná…
Jak připravit Sečuánský grilovaný lilek | recept
Jak připravit Sečuánský grilovaný lilek | recept. Kousky dozlatova ogrilovaného lilku potřené pikantní, lehce zkaramelizovanou a jemně nasládlou marin…