Jak připravit květákovou polévku s rukolovými krutony | recept
Květáková polévka | recept. Květák je v české kuchyni jako doma, i přesto, že jde o velice sezónní surovinu. Láska ke smaženému květáku je velké většině českého národa vlastní, ale květák si zaslouží více pozornosti. Lze ho využít i v mnoha jiných podobách. Květáková polévka sice nepatří k velkým překvapením, ale s tímto receptem můžete obyčejnou polévku, kterou zná každý, oživit a zpestřit. Základem je samozřejmě vařený květák, který je doplněn brambory, kořenovou zeleninou, ale hlavně ho korunují lahodné krutony. Ty jsou ozvláštněny rukolou, která dodá obyčejné opečené housce či chlebu na ostrosti a zajímavosti.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak připravit květákovou krémovou polévku | recept
Jak připravit květákovou krémovou polévku | recept. Květák sice není v naší kuchyni něčím novým, ale i přesto s ním lze "kouzlit" tak, že své strávník…
Jak uvařit pórkovou polévku s pestem | recept
Jak uvařit pórkovou polévku s pestem | recept. Pórek je většinou pouze doplňková surovina, často nahrazující cibuli. V této polévce však hraje hlavní…
Jak na kedlubnovou tvarohovou pomazánku | recept
Kedlubnová tvarohová pomazánka | recept. Sezóna kedluben je v plném proudu. Vychutnejte si tuto šťavnatou zeleninu v různých podobách. V následujícím…
Jak uvařit polévku z patizonu | recept
Polévka z patizonu | recept. Patizon se v kontextu české kuchyně neřadí mezi příliš využívané zeleniny. Jeho nejklasičtější úpravou je obalení a smaže…
Jak připravit salát s granátovým jablkem, rukolou a kozím sýrem | recept
Salát s granátovým jablkem, rukolou a kozím sýrem | recept. Zvláště v zimních měsících, kdy je čerstvé zeleniny pomálu, je ten správný čas na zkoušení…