Jak připravit krém z bílé čokolády | recept
Krém z bílé čokolády | recept. Krémy k pečení a k dortům jednoznačně patří. Způsobů, jak připravit chutný krém je mnoho – často však nemáme inspiraci a připravujeme jeden osvědčený recept stále dokola. Správně zvolený krém však může z jinak průměrné placky těsta udělat dokonalou symfonii chutí. Ale přiznejte se – koho z nás opravdu baví přicházet na stále nové a neotřelé receptury? Dnes vám přinášíme jednoduchý a chutný recept na krém z bílé čokolády, po kterém se budete olizovat až za ušima a nakonec – můžete si ho přizpůsobit zcela podle sebe.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Velmi děkujeme za Váš poznatek, zmíněný nedostatek byl opraven.
Dobrý den, mohla bych poprosit nějaké přesné poměry na ten krém? A může sloužit jako máslový krém tak, že jim celý dort natřu a dohladka uhladim nebo je stále lepší udělat na potah máslový krém? Děkuji za odpověď:-)
Nicole, vycházejte z toho, že dvě balení bílé čokolády bude 200 g, skvělá je bílá čoko z Lidlu, jeden kelímek smetany na šlehání (nejméně 33%) má 250 ml, tučný tvaroh má 250 g. Určitě krém můžete použít tak, jak píšete. Nanesete vrstvu krému, kterou pak uhladíte cukrářskou kartou. Krému nedávejte příliš tenkou vrstvu, ale raději více, protože v lednici může popraskat. Je to tím, že korpus nasává vlhkost z krému. Dále použijte pevnější dortovou podložku. Ne, takové ty tenké. POZOR: pokud byste chtěla dort obalit potahovací hmotou, či na dort položit obrázek z jedlého papíru, pak to není možné. Uvedené suroviny obsahují hodně vody a potah či jedlý papír vám rozmáčí. V tomto případě zvolte na obmaz krém máslový, v poměru méně pudinku a více másla. Ať se daří!
Dobrý den,mohu tento krém na korpusu zamrazit a tím použít pod zrcadlovou polevu ?
Nechápu, jak může někdo nazvat Lipánka jogurtem.