Jak připravit jemnou čočkovou polévku s olivovým olejem a šunkou | recept
Čočková polévka s olivovým olejem a šunkou | recept. Čočka je luštěninou původem z Přední Asie, na asijském kontinentu se pak konzumuje v mnohem větší míře, než u nás. Obsahuje mnoho vitamínů a minerálů prospěšných pro náš organismus, proto bychom ji měli alespoň občas zařadit do svého jídelníčku. Následující recept je variací na známé téma, olivový olej dodá polévce jiný chuťový rozměr, navíc vitamíny obsažené v zelenině jsou rozpustné v tucích, proto je kombinace s olejem vítaná. Šunka pak chuť polévky korunuje a má i estetický význam.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak uvařit kořeněnou polévku z černé čočky, zeleniny a kokosového mléka | recept
Jak uvařit kořeněnou polévku z černé čočky, zeleniny a kokosového mléka | recept. Sytá a výživná polévka plná čočky, zeleniny i výrazného koření je sp…
Jak uvařit kuřecí polévku s kokosovým mlékem a čočkou Beluga | recept
Jak uvařit kuřecí polévku s kokosovým mlékem a čočkou Beluga | recept. Talíř plný nevšedních chutí, vůní a kombinací, který je ale doslova trefou do č…
Jak uvařit čočku nakyselo | recept
Čočka nakyselo | recept. Luštěniny tvoří důležitou složku naší výživy. Mezi luštěniny se řadí hrách, fazole, čočka, sója. Čočka je v kuchyni asi nejob…
Jak uvařit zeleninové ragú z černé čočky a kokosového mléka | recept
Jak uvařit zeleninové ragú z černé čočky a kokosového mléka | recept. Kombinace jemného kokosového mléka a pikantního koření je sama o sobě skvostná.…
Jak uvařit čočkovo-pohankovou polévku | recept
Čočkovo-pohanková polévka | recept. S jarem často přichází i potřeba trochu odlehčit jídelníček a celkově očistit organismus. Jako skvělý životabudič…