Jak připravit falafel | recept na smažené cizrnové karbanátky
Falafel | recept na smažené cizrnové karbanátky. Falafel je zdravý luštěninový pokrm, který pochází z Egypta a konzumuje se zejména na Středním východě a v severní Africe. Jedná se o smažené cizrnové kuličky či karbanátky, jež se nejčastěji konzumují v pita chlebu se salátem, připravit si k nim však můžete libovolnou přílohu podle Vaší chuti. Cizrna se před použitím nevaří, recept na falafel je proto (mimo máčení cizrny a odpočívání těsta) velmi rychlý a jednoduchý.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak připravit grilovaný bramborový salát s cizrnou | recept
Jak připravit grilovaný bramborový salát s cizrnou | recept. Neobvyklý salát z brambor, brokolice, cizrny a koření je atraktivní vzhledem, výborn…
Jak připravit vietnamské tofu s pečenou zeleninou | recept
Jak připravit vietnamské tofu s pečenou zeleninou | recept. Neuvěřitelně elegantní spojení slaných a sladkých chutí vietnamské kuchyně, s nímž z …
Jak využít zbylou čočku + recept na čočkový nákyp
Jak využít zbylou čočku + recept na čočkový nákyp. Jestliže Vám zbyla vařená čočka, nemusíte s nechutí konzumovat jeden pokrm několik dní za sebo…
Jak uvařit indické cizrnové kari s kokosem | recept
Jak uvařit indické cizrnové kari s kokosem | recept. Souznění pikantního a výrazně aromatického indického koření s lahodným kokosovým mlékem je o…
Jak uvařit jihoamerické dušené batáty s černými fazolemi | recept
Jak uvařit jihoamerické dušené batáty s černými fazolemi | recept. Sladké brambory podušené v jednom hrnci s rajčaty a voňavou variací pikan…