Co je potřeba

  • 500 ml plnotučného mléka
  • 1 balíček vanilkového pudinku
  • 100 až 150 g cukru krupice
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 250 až 300 ml rumu
1

Likér z pudinku

Ve studeném mléce rozmíchejte cukr a pudinkový prášek. Uvařte pudink podle návodu na sáčku. Pudink nechte vychladnout, během chladnutí ho občas prošlehejte, aby se na povrchu neutvořil škraloup.

2

Jestliže budete likér připravovat z bílého rumu nebo třeba vodky, přidejte do pudinku špetku kurkumy, abyste docílili žluté barvy. Pro příchuť vajec přidejte špetku černé soli (Kala namak). Sůl se těží v Himalájích a má vysoký obsah síry, vegani ji používají pro sirovodíkovou vůni jako náhradu vajec. Likér pro vegany připravíte stejným postupem, jen pudink z mléka nahradíte vanilkovým ze sójového mléka. Sůl nemusíte přidávat do českého tuzemáku, rovněž kurkumu vynechte. 

3

Ke studenému pudinku přilijte rum a vanilkový cukr, následně všechny přísady dobře prošlehejte. Ochutnejte a podle potřeby eventuálně doslaďte. Slijte přes jemné síto do lahví, abyste odstranili případné hrudky. Lahve uzavřete a likér nechte v chladu několik dní rozležet

4

Likér z avokáda

  • 1 ks zralého avokáda
  • 100 g moučkového cukru
  • 125 ml sladké smetany
  • 250 ml brandy
  • špetka chilli

Avokádo oloupejte, odstraňte pecku a rozmačkejte s cukrem. Pak prolisujte přes síto nebo ušlehejte. Přidejte brandy, smetanu a špetku chilli pro chuť. Před naléváním protřepejte. Likér je pro rychlou spotřebu, časem nehezky změní barvu. Připravujte ho v menším množství pro okamžitou spotřebu.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
5
Average: 5 (1 vote)