Jak připravit chřest po provensálsku | recept
Chřest po provensálsku | recept. Pěstování chřestu má u nás dlouhou tradici, rozšířilo se koncem 17. století. Chřest se u nás pěstuje v okolí Ivančic a v Polabí, v obchodech bývá z dovozu většinou z Německa. Chřestová sezona není dlouhá a v Německu oficiálně končí 24. června. Ještě je tedy čas si tuto pochoutku dopřát. Chřest se velmi dobře uplatní i při redukční dietě, ve 100 g chřestu je jen 63 kJ.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak připravit chřestový salát s vejci | recept
Chřestový salát s vejci | recept. Chřest je sezonní lahůdkovou zeleninou. Jeho sezona je zhruba od poloviny května do konce června. Chřest je u nás po…
Jak připravit chřest (špargl) | rady
Jak připravit chřest (špargl) | rady. Chřest je vytrvalá rostlina, která se pěstuje na jednom stanovišti, v tzv. hrůbcích, až 15 let. Sklízí se až tře…
Jak udělat zapečený chřest se sýrovou krustou | recept
Zapečený chřest se sýrovou krustou | recept. Chřest patřil do jídelníčku našich předků poměrně často, hlavně na jižní Moravě se pěstoval ve velkém. V…
Jak uvařit polévku z mladého zeleného hrášku | recept
Polévka ze zeleného hrášku chutná zejména dětem a to i těm, které luštěniny odmítají. Polévka má krémovou konzistenci, nasládlou chuť a zasytí. Podává…
Jak uvařit kedlubnovou omáčku | recept
Kedlubnová omáčka | recept. Kedlubny, zdužnatělé hlízy brukve, jsou oblíbenou zeleninou. Jsou k dispozici po celý rok v odrůdách různých velikostí. Ba…