Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit chřest po provensálsku | recept

Jak připravit chřest po provensálsku | recept

Chřest po provensálsku | recept. Pěstování chřestu má u nás dlouhou tradici, rozšířilo se koncem 17. století. Chřest se u nás pěstuje v okolí Ivančic a v Polabí, v obchodech bývá z dovozu většinou z Německa. Chřestová sezona není dlouhá a v Německu oficiálně končí 24. června. Ještě je tedy čas si tuto pochoutku dopřát. Chřest se velmi dobře uplatní i při redukční dietě, ve 100 g chřestu je jen 63 kJ.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak připravit chřest (špargl) | rady
Jak připravit chřest (špargl) | rady
Jak připravit chřest (špargl) | rady. Chřest je vytrvalá rostlina, která se pěstuje na jednom stanovišti, v tzv. hrůbcích, až 15 let. Sklízí se až tře…
Jak uvařit kedlubnovou omáčku | recept
Jak uvařit kedlubnovou omáčku | recept
Kedlubnová omáčka | recept. Kedlubny, zdužnatělé hlízy brukve, jsou oblíbenou zeleninou. Jsou k dispozici po celý rok v odrůdách různých velikostí. Ba…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.