Jak připravit bramborový salát | recept
Recept na bramborový salát. Bramborový salát je nedílnou součástí štědrovečerní večeře. Každá rodina má ale svůj vlastní upravený recept na bramborový salát. Inspirujte se tímto receptem na přípravu bramborového salátu, věřte, že vám bude také chutnat. Jak na to? To se dozvíte z videoreceptu. Neváhejte na web JakTak.cz také vložit vlastní recept a sdílet ho s dalšími čtenáři. Dobrou chuť!
Diskuze k článku
Přidat komentář
Jistě každý si myslí, že ten jeho salát je ten nejchutnější. Je možné vyzkoušet ledacos, ale vždy si pochutnám nejvíce na tom svém. Dávám velký kus vařeného celeru i mrkev, hrášek, svoji starilov. papriku na kostičky, kukuřici Bonduel - je slaďoučká a krásně křupavá, dále dám svoje okurky, cibuli, zel, petrželku, lžíci hořtice, pepř, 3 vař. vejce a hodně majonézy. Předtím než ji tam zamíchám, udělám ještě trošku nálevu (cukr,sůl,ocet, nebo citron) trochu zaliji a vše důkladně promíchám ,no a nakonec tu majonézu. Salát musí mít takovou jemně nasládlou chuť, nic v něm nesmí přečnívat a nesmí chutnat kysele a ostře.
Chodí ke mě hodně návštěv a můj salát je velmi chválen a oblíben. I když hosté dělají doma svůj, jiný...
dik
Dobrý den ,i když nejsem nejmladší je pořád se co učit i připomenout a vylepšit svoje zkušenosti,děkuji
.
Dělám stejný salát, ale přidám vařenou kořenovou zeleninu. Milada
Dělám salát podobně,akorát na podzim si doma zasteriluji zvlášt' celer pokrájený na kostičky,zvlášt' mrkev a to vše ve sladkokyselém nálevu. Udělám si lák podobný jako na okurky. No a pak už jen před štědrým dnem uvařím brambory a vejce a přidám připravený zasterilovaný celer,mrkev,okurky a někdy i hrášek,majonézu,sůl a pepř. Díky tomu,že jsem do salátu dala zeleninu ve sladkokyselém nálevu už nemusím salát dochucovat. Do štědrého dne se salát uleží,chutě propojí a pak už chybí jen osmažit
kapra.
V nabízeném receptu mi chybí zelenina - celer i mrkev v něm musí být - hrášek dávám raději mražený, je mnohem chutnější, než vymáčený z konzervy - majonézu si dělám sama a přidávám do ní i trochu sardelové pasty - hořčici do salátu dávám obyčejnou, naši plnotučnou a majonézu ředím zakysanou smetanou
Dobrý den,dělám br.salát podobně jako Vy,ale cibuli nakrájím nadrobno,dám do větší skleničky,prosolím,promíchám,na sklenici dám talířek a otočím.Nechám nejméně hodinu "MOŘIT". Tak to dělala moje babička,maminka a já to tak dělám téměř 30 roků. Cibule pustí šťávu,není tvrdá a v salátu je výborná. Pomazánky a různé saláty,kam přidáváme cibuli,dělám stejně. Naschvál to vyzkoušejte a jinak už to dělat nebudete. Přeji všem krásné vánoce a hlavně moc a moc zdravíčka. Martina