Jak přichystat čekankový salát | recept
Čekankový salát | recept. Čekanka je v současnosti málo využívaná plodina, z jejího kořene se připravovala dříve hojně rozšířená náhražka kávy cikorka. Z čekanky však lze konzumovat další části, pro potřeby studené kuchyně se hodí čekankové puky. Můžete je používat jako klasický salát, ale lze je využít i v teplé kuchyni. Dejte čekance šanci při přípravě pokrmů. Čekanku je možné konzumovat v syrovém stavu, ale lze ji i zapékat. Vyzkoušejte si třeba jednoduchý čekankový salát. Čekankové puky mají nejen zajímavou chuť, ale díky svému specifickému tvaru dávají zajímavé možnosti servírování.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak uvařit polévku z řapíkatého celeru | recept
Polévka z řapíkatého celeru | recept. Polévka nemusí být pouze prvním chodem před hlavním jídlem, může být také chutnou a lehkou večeří, zvláště v zim…
Jak na bramborovou kaši s kukuřicí a hrubozrnnou hořčicí | recept
Bramborová kaše s kukuřicí a hrubozrnnou hořčicí | recept. Zbyla vám kaše a vám je líto ji vyhodit? Existuje spousta způsobů, jak ji využít. Vyzkoušej…
Jak připravit krůtí gyros | recept
Krůtí gyros | recept. Krůtí maso má oproti oblíbenému kuřecímu lepší nutriční hodnoty, někteří odborníci ho dokonce označují za superpotravinu, a je t…
Jak na míchaný salát se zálivkou s medvědím česnekem | recept
Jak na míchaný salát se zálivkou s medvědím česnekem | recept. Sezóna medvědího česneku je v plném proudu, natrhejte si ho v lese nebo kupte…
Jak na zapečené celerové mističky se sýrem | recept
Zapečené celerové mističky se sýrem | recept. Zapečený celer je skvělou alternativou ke klasickým zapečeným paprikám. Pečení celeru zjemní chuť a záro…