Jak poznat a využít houbu špičku obecnou | atlas hub
Špička obecná (Marasmius oreades) je nejznámější z rodu Marasmius, za zmínku snad stojí ještě také jedlá špička česneková (Marasmius scorodonius). Drobná houba začíná růst na jaře na loukách, při okraji polních cest a pastvinách. Někdy se dá najít už koncem dubna a tak se řadí mezi první v kuchyni dobře využitelné druhy. Abyste špičku mohli sbírat a pochutnat si na ní, je důležité ji bezpečně rozeznat od jiných hub. V článku se seznámíte s jejími hlavními znaky, poradíme vám, kde ji hledat a přidáme nějaké tipy na úpravu.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak sbírat a využít smrže | rady a tipy
Jak sbírat a využít smrže | rady a tipy. Pokud se řadíte mezi nadšené houbaře, jistě nenecháváte sběr hub až na léto a podzim. Smrže patří mezi ty nej…
Jak najít, poznat a zpracovat Kačenku českou | atlas hub
Kačenky jsou spolu se smrži velmi ceněné jarní houby. Kačenky rostou od března do května při vlhkém, studenějším počasí. Nesvědčí jim přílišné teplo a…
Jak zapéct brambory s houbami a sýrem | jednoduchý recept
Jak zapéct brambory s houbami a sýrem | jednoduchý recept. Zapékací mísa plná jemných brambor, intenzivních sušených hub a aromatického sýru, kt…
Jak připravit houbový prejt | recept bez masa
Jak připravit houbový prejt | recept bez masa. Pro přípravu houbového prejtu lze využít takřka jakékoliv houby, nicméně nejlépe si pochutnáte, pokud z…
Jak zapéct chléb s houbovou směsí | recept s houbami
Jak zapéct chléb s houbovou směsí | recept s houbami. Tento zajímavý recept na houbovou svačinku se ke mně dostal řetězovým e-mailem, takže bohuž…