Jak poznat kvalitní olivový olej
Peklo na talíři odhalilo, jak poznat kvalitní olivový olej. Při výběru kvalitního olivového oleje poradí prodejkyně olivových olejů Renata Dohnalová. Pozor na olivový olej z pokrutin! Co to je pokrutina? Odpad při výrobě olivového oleje, použité jsou chemické procesy. Seznamte se proto s pojmy "pomace" a "sansa", tzn. olivový olej z pokrutin. Jak poznat panenský olivový olej nebo extra panenský olivový olej, se dozvíte ve speciálním díle o kvalitě olivových olejů v pořadu Peklo na talíři. Zhlédnětet také výsledky testu olivových olejů prodávaných v českých obchodech od dTest.
Další zajímavé články
Jak bezpečně smažit a péct
Vybrat si v nabídce olejů ten vhodný pro smažení a pečení není úplně jednoduché. Důležitým faktorem je stabilita oleje při vysokých teplotách a jeho k…
Jak uvařit párky, aby nepopraskaly | rady
Jak uvařit párky, aby nepopraskaly | rady. Možná nad tímto problémem vyskytujícím se nezřídka v kuchyních bádalo nespočet vědců. Vždyť popraskané párk…
Jak vařit s červenou čočkou
Červená čočka je jediná luštěnina, která nenadýmá, stačí jí krátká doba vaření, je zdravá a v kuchyni s ní lze vykouzlit spoustu lahodných jídel. Obsa…
Jak poznat nejznámější ryzce | recept na nakládané ryzce
Ryzec je houba známá již od starověku. Najdete ji vyobrazenou na freskách v Pompejích a o ryzci se zmiňuje již Plinius starší ve svém díle Naturalis h…
Jak výhodná je konzumace biopotravin pro naše zdraví
Biopotravina je produktem ekologického zemědělství. Poznáme ji tak, že je označena logem EU (motiv listu s evropskými hvězdami) a národním logem BIO (…
Diskuze k videu