Jak poznat kvalitní med
O vlastnostech medu a jeho prospěšnosti lidskému zdraví není třeba polemizovat. Důležité je však kupovat hlavně kvalitní med a také ho správně skladovat. Sklenice pečlivě uzavřeme a skladujeme na suchém, tmavém a chladném místě. Pak nám med vydrží i několik let, ovšem neomezená doba skladování medu škodí tím, že se vytrácejí jeho biologické hodnoty. Příliš starý med ztrácí aroma, dobrou chuť, tmavne a rozkládají se v něm cukry. Jak poznáme kvalitní med?
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak používat koření
Nejste si jistí, které koření použít? K čemu slouží badyán, je vhodná ke skopovému masu majoránka? Kdy použít vanilku a jaké koření použít do zavařeni…
Jak zpracovat starý chleba | recepty
Jak zpracovat starý chleba | recepty. Návody a recepty na zpracování starého chleba. Chleba není tak levný, abychom nesnědené kousky házeli do odpadu.…
Jak zužitkovat zbytky jídla v kuchyni
Téměř v každé domácnosti, kde se vaří, zůstávají nějaké zbytky jídla. Pokud nám jídlo chutná, není problém, abychom si jej dali ještě druhý den. Jsou…
Jak vařit v elektrickém parním hrnci
Proč vařit v parním hrnci, proč si pořizovat další „krám“ do domácnosti? Pro štíhlou linii, pro báječnou chuť připraveného jídla nebo pro zdraví. Vaři…
Jak správně otevírat sekt | tipy
Jak správně otevírat sekt | tipy. Sekt a dokonce i šampaňské patří ke každé výjimečné události. Nejde tu o množství, ale o obřad, který je s otvíráním…