Jak poznat čerstvá vejce | rady
Jak poznat čerstvá vejce | rady. Když řekneme vejce, rozumíme tím vejce slepičí. Ta jsou v domácnostech používána nejvíc. V obchodech musí být jiná vejce než slepičí viditelně označena. Na první pohled každý z nás pozná malá vejce, hnědě kropenatá - křepelčí, kontrastně větší jsou vejce kachní a husí. Tato vejce mohou obsahovat nebezpečné bakterie, proto musí být nejméně 10 minut vařena před zpracováním, nelze je používat syrová. V našem článku budeme mluvit jen o vejcích slepičích.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak udělat vaječný řízek | recept
Jak udělat vaječný řízek | recept. Žloutek a bílek je možné oddělit a zpracovat do různých pokrmů, nebo si jej uvařit a vychutnat tak, jak jsou nejlep…
Jak udělat ředkvičkové placky | recept
Ředkvičkové placky | recept. Ředkvičky jsou jedním z prvních jarních zeleninových druhů. Objevují se již v průběhu května (skleníkové dříve). Nejlepší…
Jak zpracovat vykoledovaná vejce | recepty
Vejce natvrdo | recepty. O Velikonocích se doma sejde větší množství vajec vařených natvrdo, které je nutné co nejdříve zpracovat. Vejce patří mezi ne…
Jak připravit velikonoční vaječnou tlačenku | recept
Velikonoční vaječnou tlačenku | recept. Vaječnou tlačenku je výhodné připravovat o Velikonocích. Elegantně se zbavíte vykoledovaných vajec a ješt…
Jak připravit štěpánské rizoto | recept
Štěpánské rizoto | recept. Není třeba mít na talíři každý den maso. Jsou i bezmasá jídla, která zasytí na delší dobu. Příkladem je následující re…