Jak poznat celozrnné pečivo
Od pradávna se jedly různé kaše, placky a chleby z celých zrn, tedy celozrnné. Až moderní doba přinesla mouku bílou, zbavenou obalových částí zrna, které obsahují cenné minerály, vitamíny, enzymy, stopové prvky, esenciální mastné kyseliny a vlákninu. Prostý lid jedl mouku celozrnnou, bílá byla určena šlechtě jako cosi výjimečného. Bohužel postupem času vymletá bílá mouka zevšedněla a dnes je bílé pečivo běžnější než to zdravější z mouky celozrnné. V obchodech jsou na výběr různé tmavé, vícezrnné a semínky posypané rohlíky či chleby. Jsou opravdu všechny celozrnné? Jak se v široké nabídce pečiva vyznat?
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak se vyznat v pečivu
Jak se vyznat v pečivu | rady a tipy. V obchodech nalezneme obrovské množství různých druhů pečiva. Co ale vlastně znamenají všechny ty názv…
Jak zdravě solit
Sůl kamenná nebo mořská? S jódem nebo bez? Kolik a jak? Sůl, neboli chlorid sodný (NaCl), je pevnou součástí naší stravy a vyvstává u ní spousta otáze…
Jak uvařit krémovou rybí polévku z aljašské tresky | recept
I tato jednoduchá rybí polévka z aljašské tresky může zazářit na vánočním stole a potěšit svou krémově jemnou chutí a konzistencí. Hospodyňky pak…
Jak vyrobit a využít přepuštěné máslo
Jak vyrobit a využít přepuštěné máslo | rady a tipy. Přepuštěné máslo, které možná znáte také pod indickým názvem ghí, je máslo očištěné od vody, mléč…
Jak na pečená rajčata s quinoou, pestem a špenátem | recept
O znamenitou, rychlou a lehce stravitelnou večeři se s velkou elegancí postarají i nenápadná rajčata naplněná quinoou se špenátem s výslednou nez…