Jak používat tempeh – "sójový hermelín"
Už jste narazili v obchodě na tempeh, ale nekoupili jste ho, protože byste nevěděli co s ním? Nebo jste neměli odvahu? Já jsem ji také neměla, ale po ochutnání na návštěvě u přátel jsem si jej zamilovala. A co že to vlastně Tempeh je? Tempeh jsou fermentované sójové boby, které se po uvaření nechávají několik dní zrát, dokud neprorostou bílou plísní a nespojí se dohromady. Poté se vaří, smaží, udí či marinuje. A co je nejlepší? Tempeh je velice zdravá potravina a chutná jako maso – lze ji tedy použít jako jeho plnohodnotnou náhradu. Přináším pár tipů, jak tempeh využít v kuchyni.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak připravit cuketové tacos | recept
Cuketové tacos | recept. Tacos jsou malé mexické tortilly plněné mletým masem či jinými náplněmi. Tacos si můžete připravit ve zdravější variantě z…
Jak na čokoládový fondant | recept
Čokoládový fondant | recept. Každý milovník čokolády nad tímto dezertem zaplesá. Po rozkrojení malé bábovičky náš totiž překvapí tekutá čokoládová láv…
Jak připravit vietnamské tofu s pečenou zeleninou | recept
Jak připravit vietnamské tofu s pečenou zeleninou | recept. Neuvěřitelně elegantní spojení slaných a sladkých chutí vietnamské kuchyně, s nímž z …
Jak připravit zdravější soufflé | recept
Jak připravit zdravější soufflé | recept. Znáte čokoládové soufflé? Jedná se o malou čokoládovou buchtičku, která je na okrajích upečená, uvnitř…
Jak připravit zdravější donuty pečené v troubě | recept
Zdravější donuty pečené v troubě | recept. Donuty, které se prodávají v obchodě, jsou bohužel velmi tučné a navíc často namočené do polevy obarve…
Děkuji za článek. Já většinou kupuju smažený a nemůžu si ho vynachválit. Doporučuju vyzkoušet.