Přejít k hlavnímu obsahu

Jak používat tempeh – "sójový hermelín"

Jak používat tempeh – "sójový hermelín"

Už jste narazili v obchodě na tempeh, ale nekoupili jste ho, protože byste nevěděli co s ním? Nebo jste neměli odvahu? Já jsem ji také neměla, ale po ochutnání na návštěvě u přátel jsem si jej zamilovala. A co že to vlastně Tempeh je? Tempeh jsou fermentované sójové boby, které se po uvaření nechávají několik dní zrát, dokud neprorostou bílou plísní a nespojí se dohromady. Poté se vaří, smaží, udí či marinuje. A co je nejlepší? Tempeh je velice zdravá potravina a chutná jako maso – lze ji tedy použít jako jeho plnohodnotnou náhradu. Přináším pár tipů, jak tempeh využít v kuchyni.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Marky (neověřeno) | Po, 12/17/2018 - 13:34

Děkuji za článek. Já většinou kupuju smažený a nemůžu si ho vynachválit. Doporučuju vyzkoušet.

Další zajímavé články

Jak připravit cuketové tacos | recept
Jak připravit cuketové tacos | recept
Cuketové tacos | recept. Tacos jsou malé mexické tortilly plněné mletým masem či jinými náplněmi. Tacos si můžete připravit ve zdravější variantě z…
Jak na čokoládový fondant | recept
Jak na čokoládový fondant | recept
Čokoládový fondant | recept. Každý milovník čokolády nad tímto dezertem zaplesá. Po rozkrojení malé bábovičky náš totiž překvapí tekutá čokoládová láv…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.