Jak pěstovat bylinu rýmovník
Bylina rýmovník a její pěstování. Bylina rýmovník, nazývaná též jako mexický nebo řecký eukalypt, kubánské oregáno, moud nebo molice, poslouží jako aromatická bylina, která doma krásně voní, ale hlavně pomáhá při rýmě. Stačí k rýmovníku, respektive lístkům byliny rozdrobených v rukách, přivonět. A pomáhá i i astmatikům, při vysokém tlaku, cholesterolu a srdečních potížích. Dokonce odstraňuje ledvinové a žlučové kameny. Rýmovník roste rychle, bylina je nenáročná na pěstování a ideální do interiéru.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak pěstovat mračňák | rady
Jak pěstovat mračňák | rady. Pěstování mračňáku krok za krokem. Mračňák je krásná okrasná rostlina, která miluje slunce a teplo. Za dobrou péči se vám…
Jak pěstovat drchničku velkokvětou | rady
Jak pěstovat drchničku velkokvětou | rady. Drchnička velkokvětá náleží k velice oblíbeným balkónovým květinám, která miluje polostín a stín. Typické p…
Jak pěstovat prvosenku | rady
Jak pěstovat prvosenku | rady. Prvosenku známe pod mnoha názvy: primule, petrklíč anebo dokonce také jako Svatou Petru. Prvosenka je jednou z nejoblíb…
Jak pěstovat anturie
Nevím, jak vy, ale já mám anturie spojené s noblesou, luxusem, svatbami a s pohřby. Pamatuji si, že ještě tak dvacet let zpátky byla známá u nás jen t…
Jak pěstovat gloxinie
Gloxínie je krásná pokojová, ale i balkónová květina původem z Brazílie. Rostlina gloxínie má velké listy, které vynikají sametově hladkým povrchem, a…
Rýmovník je úžasná bylina.A roste opravdu jako z vody.A čím víc ho ulamuji,tím víc roste.Ale nehledejte ho v prodejnách květinářství.Spíše v prodejnách pro zahrádkáře.A nahoře máte uvedeny i další názvy,pod kterými je bylina na trhu známá.Na snížení cholesterolu se dá použít i šťáva,kterou vyrobite v odšťavnovači.Na srdeční onemocnění se dá použít bylinkové víno.1 hrst rozmarýnu a 1hrst rýmovníku se zalije 0,7l přírodního bílého vína.Nechá se louhovat asi týden na světle.Pak slít do tmavé láhve.Užívá se jedna lžíce ráno a jedna večer.Pokud trpíte nepříjemným dechem,třeba kuřáci,stačí kousek lístku požvýkat a vyplivnout.