Jak oloupat lískové oříšky jednoduše a bez nepořádku
Dneska si ukážeme malou fintu, jak vyloupat a oloupat lískové oříšky relativně jednoduše a bez nepořádku. Pokud zápasíte s louskáním lískových ořechů i s následným nepořádkem v kuchyni, přijde tento návod vhod. A propo. Lískové oříšky jsou bohaté na srdci prospěšné mononenasycené tuky a jsou jedním z nejbohatších přírodních zdrojů vitamínu E, který ochraňuje buňky. Kromě toho jsou bohaté na vlákninu, zinek, vápník, kyselinu listovou, hořčík a biotin, což z nich dělá všestranně zdraví prospěšnou potravinu.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Ráda bych přispěla s nápadem uskladnění ořechů. V mrazáku není pokaždé místo,ve sklenicích mohou žluknout atd...Vezměte jakoukoli zavařovací sklenici se šroubováním a naplňte jí asi 1cm pod okraj vyloupanými ořechy.Sklenici, nejlépe jednotlivě vložte do mikrovlnné trouby ale hlavně bez víčka. Nechte vlnit naplno 1,5 ninuty a po vyjmutí ihned zavíčkujte a na 5 ninut obraťte dnem vzhůru. Trochu se opotí ale to není na škodu. Takto zavařené vám vydrží i několik let.
Já mikrovlnku nemám a ani jí nehovím, takže zavařuji ořechy normálně v zavařov. hrnci jako jiné ovoce a zeleninu. Dám vyloupané ořechy do suché sklenice, uzavřu a steriluji 1/2 hod. na 80 stupňů. Po vychlazení uložím v tmavé komoře. Také vydrží i několik roků. Vlasta
Nejlíp loupe Marfuša....