Jak na zeleninový bujón ze slupek a odřezků
Zeleninový bujón | recept. Zeleninový bujón se v kuchyni neztratí a proč jej kupovat, když si jej můžeme vyrobit z toho, co stejně vyhazujeme? Na bujón nám skvěle poslouží slupky a odřezky z kořenové zeleniny, brambor, cibule, pórku a česneku. Stačí je zamrazit a až budeme mít dostatečné množství, krátce povaříme a buď použijeme nebo opět zamrazíme ve formě kostek. Použití je obdobné jako u klasického sušeného bujónu – do polévek, omáček, k dochucení zeleniny i masa. Inspirací mi bylo video od Tasty, jehož adresu naleznete dole pod článkem v odkazech.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak na snadný jogurtový moučník s pomerančovým sirupem
Kontrast svěžího jogurtového těsta a sladkého pomerančového sirupu činí z tohoto snadného moučníku, moučník pro náročné. I náročné požitkáře toti…
Jak upéct koláč s dýňovou nádivkou a karamelizovanými ořechy
Atraktivní vzhled, honosný název, přitom tak snadný recept. Výsledek snadné přípravy vás navíc uchvátí mimořádnou chutí a vůní. Koláč z jemného těsta…
Jak připravit sladký dýňový topping se skořicí | recept
Neobyčejný dýňový topping, který uskladněný ve sklenici vydrží do dlouhé zimy. Svou neobvyklou vůní a sladkou chutí zpříjemní zimní dny, kdy u srdce z…
Jak upéct zákusek s marcipánem, hruškou a sladkou glazurou | recept
Podzimní pečení bezpochyby rozzáří i tento sladký linecký zákusek plný zralých hrušek. Ty se v kontextu se sladkou marcipánovou vrstvou a lesklou…
Jak na podzimní kakaový řez s tvarohovou a dýňovou nádivkou | recept
Jeden z podzimních zákusků, který vám den v podzimní plískanici rozhodně zpříjemní. Do podzimních barev sladěný, hřejivým kořením provoněný…