Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na zeleninový bujón ze slupek a odřezků

Jak na zeleninový bujón ze slupek a odřezků

Zeleninový bujón | recept. Zeleninový bujón se v kuchyni neztratí a proč jej kupovat, když si jej můžeme vyrobit z toho, co stejně vyhazujeme? Na bujón nám skvěle poslouží slupky a odřezky z kořenové zeleniny, brambor, cibule, pórku a česneku. Stačí je zamrazit a až budeme mít dostatečné množství, krátce povaříme a buď použijeme nebo opět zamrazíme ve formě kostek. Použití je obdobné jako u klasického sušeného bujónu – do polévek, omáček, k dochucení zeleniny i masa. Inspirací mi bylo video od Tasty, jehož adresu naleznete dole pod článkem v odkazech.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.