Jak na zdravější velikonoční nádivku
Velikonoční nádivka je tradiční pokrm, který se připravuje ze staršího pečiva, uzeného masa a velké spousty jarních bylin. Tento recept je od klasické varianty chuťově k nerozeznání. Chutnat bude naprosto všem, i těm největším odpůrcům zdravé stravy. V této variantě použijeme vícezrnné pečivo, libové uzené maso a místo másla, přidáme dýňová a slunečnicová semínka. Samozřejmostí jsou pak kopřivy, medvědí česnek a další bylinky.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak upéct nádivku s brokolicí
Jak upéct nádivku s brokolicí | recept na velikonoční nádivku. Tuto variaci na velikonoční nádivku můžete mít na stole kdykoliv, nejen o Velikonocích.…
Jak připravit velikonoční nádivku bez lepku a masa | recept
Velikonoční nádivka bez lepku a masa | recept. Velikonoční nádivka je velmi oblíbený a tradiční pokrm připravovaný během Velikonoc, jenž by měl obsaho…
Jak upéct houbovou nádivku | recept
Jak upéct houbovou nádivku | recept. Zakomponovat do slané nádivky houby bylo přímo osvícením. Kousky na másle podušených hub, ochucené česnekem a maj…
Jak upéct velikonoční klobásník | recept
Velikonoční klobásník | recept. Klobásníky jsou tradičním velikonočním pečivem, jehož původem je údajně Moravskoslezský kraj. Dříve byl klobásník ve t…
Jak upéct velikonoční vyběhlík | regionální recept
Jak upéct velikonoční vyběhlík | recept. Následující recept pochází z mojí sbírky. Je datován 22. 5. 1970 a je u něj poznámka „z novin Z. P.“ Má to bý…