Jak na výrobu domácích bylinkových sirupů | recepty
Bylinkové sirupy | recepty. Bylinkové sirupy jsou vhodné k užívání nejenom při nemoci, ale i ke slazení nápojů. Výroba je poměrně jednoduchá. Výhodou domácích sirupů je to, že známe jejich přesné složení. Bylinné čaje a sirupy jsou přirozenými léčivy, které bychom neměli používat dlouhodobě. Stejný druh bylinek bychom neměli konzumovat déle než 6 týdnů. Bylinky na sirupy sbíráme za slunečného počasí na čisté lokalitě, nejlépe okolo poledne, kdy mají nejsilnější vůni. Výběr bylinek je opravdu široký. Jak se říká, není bylina, která by na něco nebyla.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Dělám dle hodně obdobného receptu. Nejoblíbenější u nás je sirup mátový a meduňkový - pijeme hlavně přes léto, v zimě přichází na řadu rýmovníkový :-). Poslední várku sirupu většinou udělám mátovo-meduňkový. Rýmovník si v létě pěstuji na jižním balkóně na stinném místě, mívám obrovskou sklizeń ( to jen pro ty, kterým se nedaří rýmovník vypěstovat). Letos jsem zasadila nějaký kultivar (jsem poměrně zahradník začátečník) mrazuvzdorné mateřídoušky - tak uvidím, zda bude i na sirup. Levandulový nám moc nechutná - připomíná nám mýdlo :-).
Dobrý den paní Mirko,
moc se mi líbí váš recept, určitě ho vyzkouším.
Chtěla bych si vyrobit sirup na podporu tvorby mlíka při kojení ze sušených bylinek, prosím mohla by jste mi poradit kolik má být bylinek sušených na kolik vody a kolik cukru?
Moc vám děkuji a přeji krásný sluníčkový den Darina T.