Jak na tradiční trdelník | recept
Tradiční trdelník | recept. Trdelníky nás lákají svou vůní už na každém jarmarku a málokdo jim odolá. Sypané skořicí, oříšky či kakaem, plněné zmrzlinou. Pečou se z kynutého těsta navinutého na bukový válec, tzv. trdlo, zavěšený nad dřevěným uhlím. Jejich původ je nejistý, protože mají svou tradici v mnoha zemích Evropy. Známý Skalický trdelník ze Slovenska, který se pyšní ochrannou známkou, má kořeny v Sedmihradsku. Pokud nemáme možnost opékání nad ohněm, můžeme si jej připravit i doma v troubě. Jako válec nám poslouží zavařovací sklenice, sklenice od piva nebo dřevěný váleček na těsto.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak na ořechový pletenec | recept
Jak na ořechový pletenec | recept. Sezóna ořechů vrcholí, využijme toho a upečme si tento lahodný cop z kynutého těsta, hojně proložený křupavými oříš…
Jak připravit boží milosti | recept
Jak připravit boží milosti | recept. Boží milosti jsou staré obřadní pečivo, které se peklo o masopustu, svatbách, Velikonocích nebo Vánocích. Receptu…
Jak upéct, tak trochu klasický, ale i tak trochu nevšední žmolenkový koláč z máslového těsta, mléčného krému a podušených jablek
Kombinace mléčného krému a šťavnatých podušených jablek na vláčném máslovém těstě přemění klasický žmolenkový koláč ve fantasticky vláčný, šťavnatý a…
Jak upéct strouhaný kakaový koláč | recept
Strouhaný kakaový koláč | recept. Tento koláč jistě ocení především milovníci tvarohu, díky němuž je koláč lehký a nadýchaný. Nadýchanost zajišťuje sn…
Jak udělat domácí žloutkové věnečky | recept z odpalovaného těsta
Domácí žloutkové věnečky | recept. Věnečky s krémem patří dlouhodobě mezi nejoblíbenější cukrářské výrobky. Kvalitní věneček z poctivých surovin není…