Jak na tradiční postní pučálku – naklíčený smažený hrách
Pučálka je tradiční postní jídlo z naklíčeného hrachu, které je známé už od středověku. Prodávaly ji na jarmarcích babky pučálnice v předvelikonočním období půstu. Jídlo je to díky klíčkům zdravé, plné vitamínů A, B a C a jako stvořené pro jarní dny. Tradičně se podávalo opražené na sucho v době postní, omaštěné po zbytek roku, se solí a pepřem či dokonce na sladko. Jeho příprava sice zabere asi 3 dny, ale naše trpělivost bude odměněna zdravým a chutným zobáním a dobrým pocitem z následování tradice.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak upéct velikonoční kynutý cop | recept
Velikonoční kynutý cop | recept. Dnes se naučíme připravovat univerzální kynuté těsto, vhodné na pečení mazanců, vánoček a jiného sladkého pečiva. Těs…
Jak připravit velikonoční nádivku bez lepku a masa | recept
Velikonoční nádivka bez lepku a masa | recept. Velikonoční nádivka je velmi oblíbený a tradiční pokrm připravovaný během Velikonoc, jenž by měl obsaho…
Jak upéct velikonoční věnec s vejci | recept
Velikonoční věnec s vejci | recept. Při pečení velikonočních bochánků nemusíte z těsta tvarovat jen klasický tvar bochánku. Zkuste ze stejného těsta u…
Jak upéct mazanec s mákem a višněmi | recept
Mazanec s mákem a višněmi | recept. Podle tradic se o velikonočním týdnu na Bílou sobotu peče nejstarší obřadní pečivo – mazanec. Je to bochánek ze sl…
Jak udělat jednoduchý pudinkový krém na dorty | recept
Pudinkový krém na dorty | recept. V našem dnešním článku vám poradíme, jak si doma připravíte krém k plnění dortů, věnečků a různých řezů. Je to jedno…