Jak na slaný koláč s mangoldem, vejci a ricottou | recept
Slaný koláč s mangoldem | recept. Slaný koláč, neboli Torta pasqualina, pochází z Itálie, konkrétně z oblasti Ligurie, a jeho historie sahá až do 16. stolení. Připravuje se s rozličnými náplněmi, většinou se špenátem, sýrem a vejci, ale i nasladko. Je to tradiční pokrm pro období svatého týdne Velikonoc. Oblíbený je také v Jižní Americe, a právě odtamtud pochází tento recept s mangoldem, vařenými vejci, ricottou a červenou paprikou.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak na spirálový zeleninový koláč | recept
Spirálový zeleninový koláč | recept. Slané koláče jsou u nás stále více v oblibě a tento spirálový zaujme nejen svou barevností, ale i chutí. K vytvoř…
Jak upéct zeleninový quiche (koláč) se sýrem | recept
Zeleninový quiche (koláč) | recept. V tomto ročním období je dostatek čerstvé zeleniny a tak ji co nejčastěji zařazujeme do jídelníčku. Zeleninu je ne…
Jak upéct drážďanský koláč | recept
Jak upéct drážďanský koláč | recept. Recept na následující koláč sice nepatří k těm nejrychlejším, ale rozhodně není náročný na suroviny. Obsahuj…
Jak upéct koláč s barevnými rajčaty | recept na slané pohoštění
Vzhledově atraktivní a chuťově dokonalý je slaný koláč podle tohoto receptu – opět z kuchařky Jíme zdravě. Koláč si mohou dopřát i vegetariáni, jeho z…
Jak v českém pojetí upéct francouzský slaný quiche s českou klasikou, tedy hermelínem a slaninou
Podání jedinečného francouzského koláče, tedy slaného quiche, v pojetí české klasiky je rovněž tak jedinečné a pro české jazýčky jako stvořené. S…