Jak na domácí langoše | recept
Patříte-li k lidem, kteří nedokáží odolat nabídce smažených langošů u stánku rychlého občerstvení a po konzumaci, kvůli nevolnosti způsobené použitým přepáleným olejem, svého rozhodnutí těžce litují, tak dnešní recept je právě pro vás. Langoše nepatří k právě nejzdravějším pochoutkám, které bychom mohli konzumovat každý den, ale jednou za čas stojí za to zhřešit. Při domácím smažení máte jistotu kontroly nejen nad kvalitou použitého oleje, ale také nad přidanými ingrediencemi, jako je tvrdý sýr, kečup či tatarská omáčka. Olej používáme takový, který se hodí na smažení a dle potřeby ho vyměníme za nový.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Přijde mi zbytečné dávat vajíčko,zakysanou smetanu,mléko.Langoše mají svůj půvab právě v jednoduchosti a ten váš recept to mi přijde jako recept na placky,ale nejsou to langoše.Langoše dělám z hladké mouky,droždí,trochu soli a vlažná voda.Zaděláme těsto,necháme vykynout,uděláme bochánky-necháme chviličku vykynout,tvoříme placky a smažíme.S těstem se krásně pracuje je heboučké.
V jedné staré písničce se říká, že chlapec hledá dívku s velkými koleny a to je právě ono, protože vdolky, vlastně langoše, se dělaly na koleně a čím větší kolena, tím větší vdolky. Tedy ve středu je vdolek zeslabený do tohoto důlku se pak vkládá nějaká náplň, třeba povidla se šlehačkou a podobně.