Jak na domácí kysané zelí
Jste milovníky kysaného zelí? Pojďte si jej sami doma vyrobit. Kysané zelí je bohatým zdrojem vitaminů, minerálů a má blahodárné účinky na naše zdraví. Chcete-li si vyrobit tuhle vynikající a zdravou pochoutku, pak určitě zhlédněte následující videonávod od eChaluparky.cz, který vám poradí, jak na domácí kysané zelí.
Diskuze k článku
Přidat komentář
A ještě něco k tomu zelí.
Vše jsem dělala v důkladně umyté vaně, kam jsem dala veliký rendlík s dvěma uchama.
Takže žádný binec v kuchyni nevzniknul. Z vany jsem potom sebrala kousky a vanu vypláchla vodou,pochopitelně i použitý rendlík. Myslím, že to bylo jednodušší než zelí z videa.
Další zajímavé články
Jak naložit zelí tradičním způsobem
Jak naložit zelí tradičním způsobem | recept na tradiční nakládané kysané zelí. Kysané zelí se jako trvanlivý zdroj vitamínů a dalších cenných látek v…
Jak na odlehčený hermelínový salát s Cottagem a zeleninou
Šťavnatý a jemný, bez majonézy dělaný, jen Cottage sýrem propojený. Tedy hermelínový salát, který je nejen příjemně odlehčenou variantou klasických he…
Jak na Nový rok připravit čočkový salát z vajíček a zeleniny
Majonézou nezatížený, plný zdravé čočky a zeleniny, tedy salát na Nový rok zcela dokonalý. Pouze vajíčky propojené spojení čočky a zeleniny zaji…
Jak vařit z hlávkového zelí | recepty
Nabízíme vám několik tipů a polozapomenutých receptů na jídla z hlávkového zelí. Naši předci říkali, že když je zelí, není hlad a v různých podobách m…
Jak připravit dýňové hamburgery | recept
Dýňové hamburgery | recept. Existuje mnoho způsobů, jak zpracovat dýni, mezi ty netradiční může patřit třeba dýňový hamburger. Tato zdravá a lehká alt…
Já mám letitý recept ze starého časopisu a toto zelí chutná výtečně. Poprve jsem ho dělala do dřevěného škopíku, ale stále to dělalo pěnu a bílý povlak a bylo s tím moc práce. Tak jsem to začala mačkat do pětilitrovek, nahoru tak 3 cm nalila osolenou vodu (ale až po 7 dnech kvašení) a zadělala celofánem nebp igelit. sáčkem s gumičkou. Když jsem zelí odebírala nebo zjistila, že voda se vstřebala a povrch je suchý, svařila jsem hrníček vody se solí a po vychladnutí opět na zelí nalila. Tak bylo zelí na povrchu stále stejné a nebylo třeba nic odělávat, nebo vyhazovat. Do 5 lit. skslenice jsem dokázala rukou nadusat 4 kg zelí.
Kyselé zelí dle pana Dubského:
8 kg nakrouhaného zelí, posypat jednou dávkou konzervačního přípravku DEKO. Přidejte trochu kmínu a podle své chuti osolte. Rozpusťte ve vodě na každý kg zelí 3 tablety sacharinu a nalijte na nakrouhané zelí. Vše dobře pomíchejte, zelí pustí mícháním šťávu. Při krouhání současně přidejte na každý kg zelí 10 procent cibule.
Takto připravené zelí udusáme rukou do dvou pětilitrových sklenic. Pěstí zelí pěchujte, aby nemělo vzduchové bubliny a nadbývající vodu si slijte do porcelánové misky. Potom postavte na plech nebo do mísy a nechte na teple v místonosti kvasit 7 dmů. Po kvašení dolijeme šťávu zpět na zelí. Potom převážeme celovánem a gumičkou a dáme do sklepa nebo chladné tmavé spíže. Při odebírání zelí dle potřeby znovu dolijeme hladinu 3 cm převařené a vystydlé vody mírně osolené.
Takto uložené zelí bylo bez problému a bylo velice chutné.
Přeji ať se povede tomu, kdo můj recept vyzkouší. Vlasta