Jak na bezlepkovou pizzu | recept
Bezlepková pizza | recept. Pizza je jedním z nejoblíbenějších jídel na světě a tak není divu, že si ji nechtějí odpírat ani lidé, kteří nemohou lepek. Ukážeme si přípravu dvou druhů těst, první bude netradiční, nekynuté a připravené z cizrnové mouky, druhé pak klasicky kynuté ze speciální mouky pro celiaky. Cizrna je jako luštěnina přirozeně bezlepková, mouka se vyrábí namletím sušené cizrny, tzv. římského hrachu. Cizrnová mouka je bohatá na bílkoviny, vitamíny C, B6, kyselinu listovou a železo. Těsto možná překvapí netradiční ořechovou chutí a zemitým aroma, ideální po nadšence z nových chutí.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak připravit boží milosti | recept
Jak připravit boží milosti | recept. Boží milosti jsou staré obřadní pečivo, které se peklo o masopustu, svatbách, Velikonocích nebo Vánocích. Receptu…
Jak upéct krémové řezy s polevou z arašídového másla | recept
Tyto jedinečné čokoládové řezy jsou přesně tím zákuskem, kdy jeden kousek nikdy nestačí. Jedinečné souznění jemného arašídového másla a intenzivní čok…
Jak upéct, tak trochu klasický, ale i tak trochu nevšední žmolenkový koláč z máslového těsta, mléčného krému a podušených jablek
Kombinace mléčného krému a šťavnatých podušených jablek na vláčném máslovém těstě přemění klasický žmolenkový koláč ve fantasticky vláčný, šťavnatý a…
Jak upéct domácí bulky na hamburgery | recept
Domácí bulky na hamburgery | recept. Upéct si domácí bulky na hamburgery není nic složitého. Podle našeho receptu se musí podařit každému, i tomu…
Jak upéct strouhaný kakaový koláč | recept
Strouhaný kakaový koláč | recept. Tento koláč jistě ocení především milovníci tvarohu, díky němuž je koláč lehký a nadýchaný. Nadýchanost zajišťuje sn…