Jak kuchyňsky upravit kopřivu dvoudomou | rady
Jak kuchyňsky upravit kopřivu dvoudomou | rady. Kopřiva dvoudomá bývala dříve jídána z nouze, pak jako příjemné zpestření jarního jídelníčku, dnes někdy tak trochu jako „demonstrace“ zdravého žití. Když si vezmeme od všeho kousek, dostaneme se na tu správnou míru. Kopřiva opravdu nic nestojí, pokrmy s ní jsou pikantní a je skutečně velmi zdravá. Jak kuchyňsky upravit kopřivu dvoudomou?
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak připravit domácí kopřivový sirup
Léčení pomocí bylin – fytoterapie , je v poslední době stále populárnější, i když nemůže nahradit lékaře. Stále více lidí se zabývá sběrem léčivých ro…
Jak využít květnové bylinky pro detoxikaci organismu
Bylinky pro jarní detoxikaci. Česnek medvědí, bršlice kozí noha, pampeliška a kopřiva patří v květnu do hrnce. Macešku rolní, rozrazil a orsej jarní n…
Jak zdravě solit
Sůl kamenná nebo mořská? S jódem nebo bez? Kolik a jak? Sůl, neboli chlorid sodný (NaCl), je pevnou součástí naší stravy a vyvstává u ní spousta otáze…
Jak v přírodě vybírat bylinky do velikonoční nádivky
Bylinky do velikonoční nádivky. Velikonoce jsou svátky, při nichž rádi podléháme starým zvykům. V českých podmínkách je tradičním velikonočním jídlem…
Jak využívat kalendář ke sběru bylin | kdy sbírat léčivé bylinky
Kdy sbírat léčivé bylinky. Nabízíme praktický kalendář sběru nejznámějších léčivých bylin a rostlin, z nichž se dají připravit chutné a zdraví prospív…
Sbírám je každé jaro a dělám z nich špenát, je výborný, chutná mi více jak normální špenát, ale, prvně jej vyperu, potom spařím a vodu použiji jako čaj, nadrobno nakrájím a dále jako normální špenát. Používám ho do všeho,do nádivek, vajec, pomazánek atd. Když jich mám více, tak je spařené a pokrájené uložím do mrazáku, mám je pak skoro celý rok.