Jak a který odšťavňovač do kuchyně vybrat – test šnekového a odstředivého odšťavňovače
Blogerka Cecílie Jílková Šnekový podrobila dva odšťavňovače různých značek domácímu testu, jak a který si lépe poradí s odšťavňováním a jaké množství šťávy dokážou ze zeleniny a ovoce vyrobit. Pokud právě vybíráte odšťavňovač, test přístrojů vám může pomoci v rozhodování. Oba odšťavňovače v testu uspěly. Šnekový odšťavňovač Kuvings zvládá vyrobit šťávu ze všech druhů ovoce i zeleniny velmi dobře, nevhání do šťávy vzduch a odděluje vlákninu, vitaminy tak vydrží ve šťávě déle. Odstředivý odšťavňovač Catler dokáže dobře vytěžit šťávu z tvrdého ovoce i zeleniny, ale nemá smysl do něj umisťovat jakékoli bobulovité ovoce a listovou zeleninu. Výhodou je rychlost přístroje, nevýhodou ale dle testu jeho hlučnost.
Diskuze k videu