Jak jíst granátové jablíčko
Jak se jí granátové jablíčko? Při výběru granátového jablíčka si pozorně prohlédněte slupku, která by měla být hladká, pevná a nepoškozená. Granátové jablíčko je bohaté na vitamíny A, B i C, obsahuje zinek, magnezium, fosfor, železo a měď. Důležitý je i obsah potasia, které napomáhá spalovat tuky a je součástí stravy sportovců. Pouhé jedno granátové jablíčko týdně může pomoci k regulaci krevního tlaku a upravit trávení. Pravidelné pojídání granátového jablíčka může být vhodnou prevencí proti rakovině prostaty a prsu.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Rozříznout je špatně. Zbytečně vyteče šťáva. Nařízněte kolečko kolem šťopky. To po té odloupnout. Dál lehce naříznout slupku, nejlépe v linii, kde se dělí komory. Rukama oddělit na kousky a vyklepat do misky, můžeme si pomoc klepáním do slupky např. lžící, zbylé semínka vydrolit a je to.
Používáte-li v textu české výrazy fosfor, železo či měď, bylo by vhodnější použít i český výraz draslík místo lámání anglického výrazu potassium("Důležitý je i obsah potasia"). Jistě tak bude text srozumitelnější.
mam dotaz koupila jsem si krasne granatove jablicko nikde nebylo poskozene a presto po rozkrojeni byla pulka krasna cervena zrnicka a na druhe byly zrnicka hneda az cerna je to nejaka vada dekuji za odpoved