Přejít k hlavnímu obsahu

Jak jednoduše vyrobit hustý domácí jogurt bez jogurtovače | recept

Jak jednoduše vyrobit hustý domácí jogurt bez jogurtovače | recept

Domácí jogurt bez jogurtovače. Domácí výroba potravin má bezesporu spousty výhod. Za prvé – víte přesně, z čeho se výrobek skládá a můžete se tak spolehlivě vyhnout potencionálně nebezpečným konzervantům, náhražkám, barvivům, dochucovadlům či éčkům. Za druhé – opravdu si pochutnáte, jelikož víte, jak je vámi vyrobená potravina čerstvá. A za třetí – zpravidla velice výrazně ušetříte. Jako například na domácím jogurtu. Pojďte se podívat spolu se mnou, jak si výborný a hustý jogurt jednoduše vyrobit v domácím prostředí. Domácí jogurt bez jogurtovače krok po kroku.

Diskuze k článku

Přidat komentář

draha.kolarikova5 (neověřeno) | Ne, 02/22/2015 - 22:48

In reply to by Eva (neověřeno)

Znám jiný jednoduší recept na jogurt ! Tady je recept : 1l dobrého kravského mléka,převařit a nechat vychladit na 50'C.Přidat (1/2Tatry.a 1/2Salka) může být slazené celé Salko.Přidat 1bílý jogurt,dobře promíchat.Nalít do čistých - sterilizovaných asi 6 hořčicových skleniček, uzavřít a nechat na teplém místě zaležet! Já je dělala a vždy chutnaly.

Ano přesně tak,přidáním průmyslově vyrobených potravin sice výrobek může být lepší,ale to pak jeho výroba ztrácí smysl,protože jsem chtěl přece domácí jogurt bez konzervantů,barviv a éček.

Dobrý den,ráda bych se zeptala co dělám špatně.Jogurt,ač dělám podle návodu mám vždy řidký.

Dobrý den Dano, zkuste delší dobu povařit to mléko, aby se z něho vyvařilo větší množství vody, další příčinou může být to, že jogurt, ze kterého vyrábíte váš domácí jogurt, není úplně čerstvý. Poslední možnost mě ještě napadá teplota, musí být opravdu mléko rychle schlazeno, ale na přesnou teplotu, kterou uvádím, jinak nebude tak hustý, zkuste sklenice nechat pod dekou ještě o něco déle...

Přidáním Tatry nebo Salka to celé znehodnotíte. Domácí jogurt je přece o tom, že nepoužívám chemicky upravené potraviny

JanaS (neověřeno) | Ne, 02/22/2015 - 19:00

Porci jogurtu promíchám s jednou lžičkou medu a špetkou rozpustné kávy.

Šárka (neověřeno) | So, 02/09/2019 - 16:09

Díky za skvělý recept. Zkoušela jsem už několikrát a vždy se povedl. Když je vše dobře umyté a vysterilizované, mléko projde varem... , pak vydrží v lednici i tři týdny. Zrát ho nechávám v autolednici.

poetkavlasta (neověřeno) | So, 02/28/2015 - 23:24

Jogurt je výborný. Také si dělám sama sýt Lučinu, je rovněž velmi chutný.
Rozhodně výsledek za tu trochu práce stojí! Jsem rozhodně klidnější a víc si pochutnám na vlastních výrobcích než z obchodu. Když jsme odeši z naší chalupy a od našeho hospodářství, nic mi z obchodu nechutnalo. Vše mi připadalo hnusné. Takže si občas upeču chléb, nebo housky, také si dělám tlačenku, různé pomazánky, a inspiruji se novými recepty. Potravin v dnešní době se bojím a navíc mne rozčiluje to balení nafouklé vzduchem a další jiné podrazy, co na nás výrobci hrají! Takže co mohu a zvládám, dělám si sama. Vše vychází levněji a mám toho větší množství, než je lžíce něčeho divného v kelímku. Vlasta

Ondřej (neověřeno) | Pá, 07/08/2016 - 10:07

Dobrý den,

jak dlouho poté můj domácí jogurt vydrží v lednici než se zkazí?

Děkuji

Olga (neověřeno) | Út, 11/05/2019 - 22:47

Jogurt je výborný, s domácí jahodovou marmeládou chutná i mým dětem, které jinak ovocné nejí. Jen to mám spíš jak jogurtové mléko. Dělala jsem z choceňského, příště vyzkouším hollandii.

Eva (neověřeno) | Ne, 02/22/2015 - 20:43

skvělý jogurt :-)

Další zajímavé články

Jak poznat kvalitní mléčné výrobky
Jak poznat kvalitní mléčné výrobky
Jak poznat kvalitní mléčné výrobky | rady a tipy. Ne všechny mléčné výrobky jsou zdraví prospěšné, jak se tváří. V tomto článku se podíváme na ro…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.