Přejít k hlavnímu obsahu

Jak fermentovat bylinky na čaj | návod na kvašení bylin

Jak fermentovat bylinky na čaj | návod na kvašení bylin

Jak fermentovat bylinky na čaj | návod na kvašení bylin. Pijete-li rádi bylinkové „čaje“, z článku se dozvíte jak připravit bylinky trochu jinak. Klasický nálev ze sušených rostlin je většinou nevýrazný a někomu může chutnat jako seno. Zkuste listy fermentovat podle ruského způsobu, který je léty osvědčený. Nálev z takto upravených bylinek má výraznou chuť a barvou se blíží pravému čaji. A protože některé rostliny se sbírají v době květu, je jaro ideální doba k experimentům. 

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak využít kopr vonný pro zdraví | rady
Jak využít kopr vonný pro zdraví | rady
Jak využít kopr vonný pro zdraví | rady. Kopr bývá tradičně používán při zavařování okurek a také do koprové omáčky či kulajdy. Tato bylinka by si vša…