Jak fermentovat bylinky na čaj | návod na kvašení bylin
Jak fermentovat bylinky na čaj | návod na kvašení bylin. Pijete-li rádi bylinkové „čaje“, z článku se dozvíte jak připravit bylinky trochu jinak. Klasický nálev ze sušených rostlin je většinou nevýrazný a někomu může chutnat jako seno. Zkuste listy fermentovat podle ruského způsobu, který je léty osvědčený. Nálev z takto upravených bylinek má výraznou chuť a barvou se blíží pravému čaji. A protože některé rostliny se sbírají v době květu, je jaro ideální doba k experimentům.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak využít pitulník žlutý | rady a návody
Jak využít pitulník žlutý | rady a návody. Pitulník žlutý (latinsky Galeobdolon luteum) vypadá v podstatě jako žlutá hluchavka a také se mu tak říká.…
Jak využít jablečník obecný | rady a tipy
Jak využít jablečník obecný | rady a tipy. S jablečníkem obecným se ve volné přírodě setkáme pouze na některých místech, je však možné si jej vyp…
Jak využít rozrazil lékařský | rady a tipy
Jak využít rozrazil lékařský | rady a tipy. Rozrazil lékařský je hojně se vyskytující léčivá bylinka, která kvete krásnými modrofialovými květy a vysk…
Jak využít kopr vonný pro zdraví | rady
Jak využít kopr vonný pro zdraví | rady. Kopr bývá tradičně používán při zavařování okurek a také do koprové omáčky či kulajdy. Tato bylinka by si vša…
Jak využít hulevník lékařský | zahrada a rostliny
Jak využít hulevník lékařský | zahrada a rostliny. Hulevník lékařský možná budete znát ze své zahrady, kde se občas vyskytuje jako plevel. Nejedná se…