Co je potřeba

měkká látka (např. utěrka z mikrovlákna) či houbička, přípravek na odstranění vodního kamene, citrón, ocet, prostředek na mytí nádobí

1

Granitový dřez

Granit vyžaduje pravidelné čištění, ideálně po každém použití. Jedná se o materiál náchylný na tvorbu vodního kamene, který do sebe snadno natahuje další látky, což vytváří nové skvrny.

Sáhnout můžete po prostředcích určených na odstranění vodního kamene, ale využít se dá i obyčejný citrón či octová voda. Ty máte určitě doma, takže ušetříte nejen životní prostředí, ale i peněženku.

K leštění si vezměte měkkou látku, například bavlněný hadřík namočený v citronové či octové vodě a následně dřez vysušte.

2

Nerezový dřez

Nerezový dřez je opět náchylný především na tvorbu vodního kamene a také se lehce poškrábe. Proto ho čistěte jemně, buď navlhčenou utěrkou z mikrovlákna, nebo jemnou houbičkou. Rozhodně na povrch netlačte a vůbec nepoužívejte drátěnky.

Při výběru čisticího prostředku se vyplatí sáhnout po speciálním prostředku, který je přímo určený na nerez. Dodá mu lesk a dřez zůstane čistý delší dobu.

Pokud upřednostňujete ekologicky šetrnější řešení, pak můžete k leštění použít ještě hadřík navlhčený v octu, a po vyčištění nezapomeňte dřez vždy dosucha otřít, jinak se velmi rychle vytvoří zaschlé kapky znovu.

3

Keramika

Keramika patří mezi nejodolnější materiály, takže pokud máte doma dřez z tohoto materiálu, pak Vám odpadá nutnost pravidelného čištění. Dřezy z keramiky dobře snáší barevné roztoky z jídla a také agresivní látky. Většinou nehrozí změna barvy ani nasáknutí pachů.

Pokud máte přece jen pocit, že dřez potřebuje vyčistit, pak postačí utěrka z mikrovlákna a běžný prostředek na mytí nádobí.

Varování

Tento článek a jeho jednotlivé body mají pouze informativní charakter. Společnost Solex Services s.r.o. neručí a není odpovědná za škody vzniklé užitím informací (částečným nebo úplným), které jsou uvedeny v článku. Zároveň společnost neručí a není odpovědna za škody vzniklé užitím informací (úplných nebo částečných) obsažených v článku třetí osobou.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4.8
Average: 4.8 (5 votes)